Angus bavette rollade recept

Angus bavette rollade recept | Angus bavette/maanvlees | Maikel | BBQuality

Inleiding

Dit Angus bavette rollade recept is één van de vele variaties die je kan bedenken bij een bavette rollade. Met deze heerlijke Turks geïnspireerde vulling krijgt het gerecht een verrukkelijke, unieke smaak. Deze vulling maakt ook een smakelijke saus die perfect past bij de rollade.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden:

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 140 graden Celsius.

Vulling

Begin met het maken van de vulling. Hiervoor snipper je de ui en snij je de paprika in kleine blokjes. Hak ook de munt en peterselie fijn. Meng nu de tomatenpuree, ui, paprika, komijn, chili, kaneel, 1 el SPG rub, peterselie en de munt door elkaar. Je vulling is klaar.

Voorbereiding van de bavette:

Mochten er nog een paar overtollige vliesjes op de bavette zitten verwijder die dan. Vlinder nu de bavette. Dit doe je door de bavette horizontaal in te snijden en steeds iets uit te klappen waardoor je een dunner en breder stuk overhoudt. Smeer nu de vulling over het gedeelte van de bavette dat  de binnenkant van de rollade wordt. Rol nu de bavette op, zodat als je hem in plakken gaat snijden, je tegen de draad insnijdt. Bindt het nu stevig op met het rolladewouw en strooi de rest van de SPG rub over de opgebonden rollade.

Bereiding

Roken van de rollade:

Leg nu het rookhout direct op de kolen en leg de rollade op het rooster. Gaar hem nu rustig tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius. Als de gewenste temperatuur bereikt is haal dan de rollade van de BBQ en zet even aan de kant. Bouw nu de BBQ om voor directe bereiding en breng de dome temperatuur van de BBQ naar 220 graden Celsius.

Als de BBQ op temperatuur is grill dan de rollade aan alle kanten mooi aan, zodat er overal mooie grill strepen staan. Haal hem daarna weer van de BBQ en laat de rollade nu 15 minuten rusten.

Serveren

Na het rusten verwijder je het touw van de bavette rollade. Snij de rollade vervolgens in mooie plakken en het genieten kan beginnen!

Afiyet olsun!

We hebben deze bereiding ook in een korte video vastgelegd. Bekijk deze op ons gratis YouTube kanaal. BBQuality-TV!

Maak je mijn Angus bavette rollade recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!