Ms Tootsie’s pork steak Heyde Hoeve recept

Ms Tootsie pork steak Heyde hoeve recept | BBQuality

Inleiding

Vele hebben de Netflix serie gezien Chef's Table: BBQ. In één van de afleveringen kwam Ms. Tootsie bij Snow's BBQ in Lexington Texas voorbij. Met respect zat je te kijken hoe hard zij werkt, zeker op die leeftijd. Van 's morgens tot 's avonds laat, voor een glimlach van de klanten die van het vlees genieten.  
Één van de gerechten die ze presenteerde was de Pork steak. We vliegen niet even naar Texas, daarom laten we de pork steak deze kant op komen. Na wat zoekwerk  kwam ik een recept tegen van Daniel Vaughn in de Texas Monthly. Op basis daarvan is dit recept geschreven met een smaakvolle procureur van Heyde Hoeve. Lees hieronder mijn Ms Tootsie's pork steak Heyde Hoeve recept.
Ingrediënten:

Pork steak:

 • 1200 gram Heyde Hoeve Duroc procureur, waar je 2 x 600 gram  steaks van snijdt.
 • Gemalen zeezout en zwarte peper, verhouding 2 delen peper en 3 delen zeezout.

Mopsaus:

 • 1/2 witte ui grof gesneden
 • 450 millilter water
 • 8 gram Worcestershire saus
 • 1/4 theelepel mosterdpoeder
 • 25 gram roomboter
 • 20 gram azijn

Gepofte aardappel:

 • 4 kruimige aardappels
 • 125 milliliter crème fraiche
 • 4 blokjes roomboter
 • peper en zout mix van de pork steak

Extra:

 • 2 sjalot uitjes in dunne ringen gesneden
 • 2 eetlepels jalapeños peper uit het zuur
 • 1 vel Butcher paper

De bereiding

Ms Tootsie pork steak

Je begint met de peper en zout mix. Meng 2 delen gemalen zwarte peper met 3 delen gemalen zeezout. Dit kun je met een theelepel of eetlepel afmeten. Kruid een uur voor de bereiding de pork steaks rondom met de peper en zout mix.  Bereidt de BBQ voor om direct te kunnen grillen bij een dome-temperatuur van 125-130° Celsius..

Doe de ingrediënten (behalve de roomboter) van de mopsaus in een pannetje en breng dit aan de kook. laat dit een minuut of 10 zachtjes koken. Voeg de roomboter toe, meng het door het vocht en houdt het warm tijdens de bereiding van de pork steaks.

Zorg ervoor dat de steaks met voldoende afstand, minimaal 30 centimeter, boven de kolen op het rooster komen te liggen. Op deze manier kunnen de steaks mooi rustig garen. De rook ontstaat door het vallende vet en vocht van de Heyde Hoeve procureur op de kolen. Dit vet en vocht zorgt voor de typische rooksmaak die het vlees nu krijgt. Geen rookhout, maar dit is de manier zoals Ms. Tootsie het doet. Mop het vlees geregeld met de mopsaus en draai het vlees een enkele keer om. We garen de pork steaks ongeveer 4-5 uur lang (afhankelijk van dikte en gewicht) tot een kerntemperatuur van 83-85° Celsius. Laat ze nadat ze deze temperatuur hebben bereikt 20 minuten rusten in butcher paper

Gepofte aardappel

Zorg dat je voor ieder persoon die mee eet een kruimige aardappel hebt  om te poffen. Was de aardappels goed en snij er aan de bovenkant een stukje schil af. Strooi er wat van het peper en zoutmengsel overheen en leg er een klontje roomboter op. Pak het vervolgens in aluminiumfolie in. De ingepakte aardappels kan je bij het vlees garen (1,5-2uur), je kunt ze tegelijk erop leggen. Als je met een sateprikker er makkelijk erin kan prikken zijn ze gaar en kunnen ze eraf. Wel dichtlaten in de aluminiumfolie. Je kan ze dan opwarmen in het laatste half uur. Duw de aardappel een beetje plat en schep er een lepel crème fraîche op. Zout het een beetje na en serveer het bij het vlees.

Wat een steak!!!

De kleuren, de korst van het vlees, de smaak, de geur..... Man, man, man wat een steak!

Snijd vlak voor het opdienen de Ms. Tootsie's pork steaks in dunne plakken. Serveer daar wat dun gesneden sjalot uienringen en jalapeños pepertjes uit het zuur bij, wat een top combinatie. Een gepofte aardappel met crème fraîche maakt het gerecht echt helemaal af.

Smakelijk eten !!!

Maak je dit Ms Tootsie's pork steak Heyde Hoeve recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.


Bron: Texas Monthly by Daniel Vaughn