Gyros van het spit recept

Gyros van het spit recept | Varkensnek (Procureur) | BBQuality

Inleiding

Gyros van het spit. Wat een aanrader is dit zeg! Vandaag delen we het geheime recept voor de beste gyros die je ooit zal maken. Het is niet alleen super lekker, maar ook nog eens ontzettend leuk om te bereiden. Dus, trek je schort aan, dan gaan we beginnen!

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Maak de BBQ klaar voor het spit. Schuif het houtskool een beetje naar achter, zodat het vet niet op de kolen valt. Het maakt niet heel veel uit als het wel vet wel op de kolen druipt, alleen zal de tuin dan wat sneller onder rook staan.

Aan de slag!

Rubben maar!

Begin met het snijden van de procureur in plakken van maximaal 5 millimeter dik en leg ze royaal verspreid op een plank. Bestrooi de plakken met gulheid met gyroskruiden, zoals de smaakvolle "The Taste" van No Rubbish, en voeg voor een extra dimensie komijnzaad toe. Ga vervolgens verder met het zorgvuldig rijgen van de plakken op het spit. Wikkel het vlees vervolgens strak in met folie en laat het een korte tijd opstijven in de koelkast.

Gyros van het spit

Nu is het tijd voor de magie van de draaiende spit in de kamado. Plaats het vlees op het spit en laat het langzaam ronddraaien, waarbij je elke 30 minuten de spit uit de kamado haalt om een dun randje van het vlees af te snijden. Herhaal dit proces met toewijding, totdat al het vlees perfect bereid is. Bereid je voor op een onvergetelijke smaakexplosie bij het serveren van de beste zelfgemaakte gyros ooit.

Serveren

Serveer de sappige gyros in verwarmde pitabroodjes, aangevuld met tzatziki, rode ui pickles en frisse plakjes komkommer. Geniet van deze smaakvolle Griekse traktatie met een perfecte balans tussen vlees, saus en knapperige groenten.

Kali orexi!

BBQuality-TV laat jou ook zien hoe je dit recept moet bereiden, dat maakt het nog makkelijker. Veel kijkplezier!

Maak je mijn gyros van het spit recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @urban_barbecue en ik plaats je gerecht in mijn story.