Kalkoen lolly recept

Kalkoen lolly recept | Kalkoendrumsticks | Kenneth | BBQuality

Inleiding

Kalkoen lolly recept? Ja, je leest het goed! Geen chicken lollipops, maar turkey lollipops. Een klassiek BBQ-recept met een originele twist! Maak kennis met de verrassende kalkoen lolly, een grotere variant van de bekende kip lolly, gemaakt van sappige kalkoendrumsticks. Voor de perfecte smaakbeleving worden de drumsticks eerst een uur lang gepekeld en daardoor blijft het vlees heerlijk mals.
Voor we gaan beginnen

Kalkoendrumsticks schoonmaken:

We beginnen met het schoonmaken van de kalkoendrumsticks door de botjes schoon te maken. Snij de drumstick van het kalkoenvlees halverwege het botje rondom in. Zorg er voor dat je tot op het bot snijd. Schraap nu met de achterkant van je mes het vlees naar boven toe. Verwijder voorzichtig het vlees en het gewricht aan de bovenkant. Druk het vlees aan de onderkant iets naar beneden zodat de kalkoen lolly kan blijven staan.

Pekel maken:

Deze pekel hoeft niet ruim van te voren gemaakt worden, dit omdat we koud water gebruiken. Doe 1 eetlepel The Looks in een mengkom en voeg hier 1 eetlepel The Boost en 0,5 liter koud water aan toe. Roer alles goed door, totdat het zout opgelost is. Als het zout goed is opgelost is de pekel klaar voor gebruik.

Kalkoen lolly’s pekelen:

Doe de schoongemaakte kalkoen lolly’s in een ziplock zak of in een bak. Giet hier de pekel op/in. Zorg er voor dat de kalkoen lolly’s helemaal onder de pekel staan. Laat de kalkoen lolly’s nu drie kwartier tot een uur pekelen.

Kalkoen lolly’s kruiden:

Na drie kwartier tot een uur haal je de kalkoen lolly’s uit de pekel en dep je deze droog met een stuk keukenpapier. Probeer de lolly’s zo droog mogelijk te maken. Bestrooi de kalkoen lolly’s vervolgens rondom met Sunny Stuff en druk de rub goed aan.

Bereiden

Kalkoen lolly’s garen:

Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 120 graden. Zet de kalkoen lolly’s op het rooster en voeg eventueel wat rookhout toe voor extra smaak. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kersenhout. Gaar de kalkoen lolly’s nu tot een kerntemperatuur van minimaal 74 graden. Let bij het meter op dat je de thermometer niet tegen het bot aan houd.

Kalkoen lolly’s aflakken:

Als de kalkoen lolly’s een kerntemperatuur hebben van 74 graden is het tijd om ze af te lakken. Doe wat Flavour Atracttion in een bakje en smeer met een kwastje de kalkoen lolly’s rondom in met de BBQ saus. Laat de kalkoen lolly’s nu nog ongeveer 10 minuten op de BBQ staan zodat ze lekker sticky kunnen worden.

Serveren

Serveer de kalkoen lolly’s als snack met nog wat extra BBQ saus on the side.

Vind je bewegende beelden toch wat makkelijker? Check dan deze video!

Heb je mijn kalkoen lolly recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.