• Recept
 • Ingredienten
 • Bestellen

Bavette rollade met truffelsalsa

Bavette rollade met truffelsalsa

Je kunt de bavette heerlijk direct grillen, deze keer gaan we een bavette rollade maken. Insmeren met een truffelsalsa en shii-take paddestoelen, vervolgens oprollen en opbinden. De bavette rollade wordt direct en indirect bereid op de bbq. Lekker met een smaakvolle tagliatelle pasta.

Lees verder om te zien hoe jij jouw Bavette rollade met truffelsalsa bereidt!

Voorbereiding

Voor het maken van de Bavette rollade met truffelsalsa zou bij mooi zijn als je al een bavette hebt die 1-1,5 cm dik is, mocht deze 3 of meer cm dik zijn, dan gaan we deze vlinderen. Ofwel op de platte zijde nog een keer doorsnijden om een platter stuk te krijgen van ca. 30x20cm. Kijk wel hoe de draad van het vlees loopt, uiteindelijk als het je vlees gaat oprollen zou het mooiste zijn dat de draad over de gehele lengte loopt en niet overdwars.

Zet ondertussen een pan met ruim water op om de tagliatelle al dente af te koken, zie stukje bijgerecht.

We leggen de bavette plat op de snijplank, we smeren de bavette in met 1 eetlepel truffelsalsa. Pak de helft van de shii-take en verwijder de stelen, snij de shii-take zeer fijn en met een halve lente ui doen we precies hetzelfde. De shii-take en lente ui vervolgens 1 minuutje bakken in een skillet of pan met een beetje olijfolie. Laat deze vervolgens af koelen. Wanneer ze afgekoeld zijn kun je ze over de truffelsalsa verdelen.

Nu nog een beetje gemalen peper en zeezout erover en dan beginnen we met oprollen. Let nog een keer op de draad, deze loopt van links naar rechts van je als je gaat oprollen. Probeer een rol van ongeveer ca. 7 cm dik te maken en rol het strak op. Vervolgens met slagerstouw opbinden, 5 tot 6 keer. Ook een keer overdwars. In de tussentijd is de bavette mooi op kamertemperatuur gekomen.

Bereid de bbq voor op direct grillen en tevens een indirecte zone of later een heat deflector plaatsen.

Bereiding van Bavette rollade met truffelsalsa

Wanneer de bbq heet genoeg is om boven de kolen te kunnen grillen, leg je het rooster erboven om het goed heet te laten worden. Smeer de bavette rollade met een beetje olijfolie in en leg deze op het rooster. Grill de bavette rollade rondom, vervolgens een indirecte zone creëren van 165°C. Prik een kerntemperatuurmeter in de rollade (probeer in het midden in het vlees te steken en niet alleen in de vulling). We gaan de bavette rollade tot een kern van 50°-51° garen. Wanneer deze temperatuur is bereikt, laten we de rollade 5 minuten rusten in 2 lagen aluminiumfolie.

Bijgerecht tagliatelle pasta

Voordat we met het vlees aan de gang gaan, koken we eerst de tagliatelle pasta al dente af,  dan direct koud afspoelen en uit laten lekken. Wil je de pasta zelf maken klik hier voor het recept van verse tagliatelle.  Doe de pasta in een schaal en meng er 1 eetlepel olijfolie erdoor. Dit bereiden we voor zodat we later alleen de pasta nog maar even op hoeven te warmen.

Snij de lente ui in ringen, de rode ui in halve ringen, de andere helft van de shii-take (zonder stelen) in plakjes en 1/3 van de rode peper (liefhebbers voor pittig kan altijd iets meer)in kleine stukje. Snij de knoflook ook zeer fijn. Bewaar alles in een bakje, zodat je het op het juiste moment kan bakken.

Wanneer de bavette rollade een kern heeft van 48°C is dit moment aangekomen en bak je de gesneden ingrediënten in een grote skillet of wokpan in 2 eetlepels olijfolie gaar. Doe vervolgens de pasta erbij. Meng alles door elkaar en breng het op smaak met gemalen zeezout. Meng er nog 3 eetlepels olijfolie doorheen dit maakt de pasta lekker smeuïg. Indien de bavette rollade nog niet helemaal klaar is dek je de pan even af met aluminiumfolie. Het kan dan zijn dat de pasta iets smeuïger is geworden, geen ramp, gewoon nog een keer 1-2 eetlepels olijfolie erdoor roeren.

Aan tafel!!!!

Wanneer de bavette rollade heeft gerust, pakken we deze uit de aluminiumfolie en verwijderen we het slagerstouw.

Snijd de bavette rollade in plakken van 1,5 cm dik en verdeel deze over de schaal met de warme smaakvolle pasta. Leg tussen het vlees wat rucola sla en serveer het direct.

Geniet van jouw bavette rollade met truffelsalsa!!

comments comments

Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 00:30
Bereidingstijd 00:25
Aantal personen 3
 • Bavette
  550 gram
 • Truffelsalsa
  1 potje 80 gram
 • Rucola sla
  50 gram
 • Gemalen peper en zeezout
 • Shii-take paddenstoelen
  100 gram
 • Lente ui
  2-3 stuks
 • Rode ui
  1 stuk
 • Knoflook
  2 tenen
 • Rode peper
  1 stuk
 • Olijfolie
  8-9 eetlepels
 • Tagliatelle pasta
  300 gram
Print dit recept