Gerookte eendenborstrollade recept

Gerookte eendenborstrollade recept | BBQuality

Gerookte eendenborst is echt een gerecht wat past bij kerst en de feestdagen. En met deze kant- en klare gerookte eendenborstrollade is het helemaal een makkie dit heerlijke gerecht op tafel te kunnen zetten.

Gerookte eendenborstrollade

Nadat de oven voorverwarmd is op 170°, leggen we de eendenborst rollade in de oven voor ongeveer 25  minuten.Groene puntasperges en dressing

Vervolgens het grillen van de groene aspergetips, dit doen we in een grillpan en vooraf doen we de  groene aspergestips even met olijfolie insmeren. Deze mogen lauwwarm geserveerd worden dus ben niet bang als ze wat afkoelen. Bestrooi ze na het grillen met een beetje peper en zeezout. Je kunt ze afgedekt met aluminiumfolie warmhouden, tevens kunnen ze nog wat doorgaren.


Nu gaan we de dressing maken, meng de walnootolie, honing en de rode wijnazijn met elkaar. Strooi de blauwe bessen erdoor, laat ze wel heel. Roer de blauwe bessen onder de dressing en laat het staan tot serveren.

Snijden van de eendenborstrollade

En dan komt eigenlijk het moeilijkste van dit gerecht. Het snijden van de gerookte eendenborstrollade. En het mooie is is dat dat eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Snij mooie dunne plakken en leg er zoveel op als je zelf wil.

Als je het echt als voorgerecht serveert gebruik dan niet meer op dan 100 gram, dan is dit recept goed voor 6 voorgerechten.

Leg je plakken op het bedje van de groene asperges, garneer het wat met gemengde sla en dresseer de aangemaakte blauwe bessen tussen de sla. En besprenkel de sla tot slot met wat van de walnootdressing.

Eet smakelijk!