Speenvarken recept

Speenvarken recept | BBQuality

Inleiding

Een speenvarken recept. Dit is een indrukwekkend gerecht om te maken voor een groot gezelschap. De uitkomst is heerlijk mals en sappig vlees van het speenvarken.

Lees verder hoe we dit varkentje bereiden!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  Benodigdheden

  Aan de slag met het speenvarken!

  BBQ voorbereiden 

  Begin met het aansteken van de BBQ met een indirecte opstelling en breng hem naar de 140 graden Celsius.

  Speenvarken

  Begin de dag van te voren in de ochtend met het maken van de pekel, zodat deze kan afkoelen. Doe in een pan 2 liter water, de rub, peperkorrels, laurier en het zout en breng dit aan de kook. Zodra het zout is opgelost, zet je het vuur uit en voeg je de rest van het water toe. Laat dit afkoelen. Spoel daarna het varken goed af , leg 'm erin en laat voor ongeveer 6 uur pekelen.

  Na de 6 uur haal het varken uit de pekel, spoel hem af en dep hem droog. Laat vervolgens de hele avond aan de lucht drogen. Steek de volgende dag de BBQ aan en als deze op temperatuur is, leg het rookhout erop en leg daarna het speenvarken op het rooster. Rook het speenvarken nu tot een kerntemperatuur van 92 graden Celsius. Zodra dit bereikt is, haal je het speenvarken van de BBQ en laat deze, goed afgedekt, één uur rusten.

  Steek de volgende dag de BBQ aan en als deze op temperatuur is, leg het rookhout erop en leg daarna het speenvarken op het rooster. Rook het speenvarken nu tot een kerntemperatuur van 92 graden Celsius. Zodra dit bereikt is, haal je het speenvarken van de BBQ en laat deze, goed afgedekt, één uur rusten.

  Speenvarken serveren!

  Na het rusten kun je het varken in zijn geheel presenteren op tafel en daar het vlees van het speenvarken pullen.

  Bekijk de video van dit recept op BBQuality-TV!

  Maak je mijn speenvarken recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story