Angus côte de boeuf met cowboy boter recept

Angus cote de boeuf met cowboy boter recept | Maikel | BBQuality

Inleiding

Angus côte de boeuf met cowboy boter recept. Dit fantastische stuk vlees combineert heerlijk met de smaken van de cowboy boter. Deze dip is overigens niet alleen zeer smakelijk bij een Angus côte de boeuf, maar ook bij diverse andere soorten vlees en groenten. Het is gemakkelijk thuis te bereiden, en dat is precies wat we nu gaan doen! Lees snel verder voor het hele recept.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • circa 1100 gram Angus côte de boeuf
  • Gerookt zeezout
  • 2 bosjes rozemarijn
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 blokje steeneik rookhout
  • 150 gram roomboter
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 4 tenen gehakte knoflook gehakt
  • 2 eetlepels gesneden bieslook
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 citroenschil geraspt en de citroen uitgeperst
  • ½ eetlepel gerookte paprika poeder
  • ½ eetlepel chili flakes
  • ½ eetlepel tijm
  • 1 theelepel cayenne peper

Benodigdheden


BBQ voorbereiden

Haal het vlees minstens een uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Dep het droog met keukenpapier en wrijf het in met olijfolie.

BBQ voorbereiden

Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 150 graden Celsius.

BBQ-time

Reverse sear Côte de Boeuf

Voorzie de Côte de Boeuf royaal van zeezout, omdat het een dik stuk vlees is en tijdens de bereiding zal er ook wat zout vanaf vallen. Plet de vijf teentjes knoflook. Leg het rookhout op de kolen en leg de rozemarijn en knoflook als een hoopje op het rooster. Plaats de Côte de Boeuf erboven. De rozemarijn en knoflook geven een extra smaak aan de rook.

Gaar de Côte de Boeuf rustig tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius. Zodra deze temperatuur is bereikt, haal je de Côte de Boeuf van de BBQ en bouw je de BBQ om naar een directe opstelling en breng hem naar een dome-temperatuur van 220 graden Celsius. Zodra de BBQ heet is, grill dan de cote de boeuf aan beide kanten totdat er een mooie korst ontstaat en het vlees een kerntemperatuur van 52 graden Celsius heeft bereikt. Haal het vlees van de BBQ en laat het minimaal 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Cowboy butter

Doe de boter in de skillet en plaats deze op het indirecte gedeelte van de BBQ om te laten smelten. Zodra de boter gesmolten is, meng je alle andere ingrediënten erdoorheen. Laat de boter op smaak komen en haal deze van de BBQ.

Serveren

Laat de boter een klein beetje afkoelen, zodat hij iets dikker wordt en wanneer je hem dan doorroert, blijven alle ingrediënten goed gemengd. Serveer deze heerlijke cowboy boter bij dit stoere stuk vlees en eet smakelijk!

Dit fantastische recept zien in een korte video? Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn Angus côte de boeuf met cowboy boter recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!