Angus côte de boeuf recept met peterselie knoflookboter

Angus cote de boeuf recept met peterselie knoflookolie | Kenneth | BBQuality

Inleiding

In dit Angus côte de boeuf recept met peterselie knoflookboter gebruik we de angus côte de boeuf. Dit is een prachtig gemarmerd stuk rundvlees. Het vlees zelf heeft eigenlijk niet zo veel nodig behalve een mooie garing op de BBQ. Bij de côte de boeuf serveren we een (platte) peterselie knoflookolie en frietjes.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

Voorbereiding

Angus côte de boeuf marineren:

We beginnen met het maken van de marinade voor de côte de boeuf. Doe 5 eetlepels olijfolie in een kommetje en voeg hier de Italian rub, 2 tenen gesneden knoflook, Naked Gun Powder en zout aan toe. Roer goed door en proef of de marinade goed op smaak is. Haal de côte de boeuf uit de verpakking en doe deze in de ziplock zak. Voeg de marinade toe en sluit de ziplock zak met zo min mogelijk lucht er in. Wrijf de marinade goed in het vlees. Leg het vlees nu minimaal 12 uur in de koelkast om te marineren.

Platte peterselie knoflookolie maken:

Pluk de blaadjes van de platte peterselie en doe deze in de keukenmachine. Maak 2 tenen knoflook schoon en doe deze bij de geplukte peterselie. Voeg 8 eetlepels olijfolie toe en pureer/draai het geheel tot een zo glad mogelijke saus. Zet de olie in de koelkast tot gebruik.

Bereiding

Côte de boeuf garen:

Steek de BBQ aan en maak deze gereed met een direct en indirect deel op een temperatuur van 150 graden Celsius. Leg het gietijzeren rooster of de plancha boven het directe gedeelte van de BBQ. Als de BBQ op temperatuur is, leg je de Angus côte de boeuf boven het indirecte gedeelte van de BBQ. Gaar de côte de boeuf tot een kerntemperatuur van 46 graden Celsius. Als deze kerntemperatuur is bereikt, haal je de côte de boeuf van de BBQ en laat je deze ongeveer 10 minuten rusten. Verhoog ondertussen de temperatuur van de BBQ naar 180/200 graden Celsius.

Côte de boeuf afgrillen:

Als de côte de boeuf heeft gerust en de BBQ weer op temperatuur is, kan de côte de boeuf gegrild worden. Leg de côte de boeuf op het gietijzeren rooster of op de plancha om een mooie korst te krijgen. Grill de côte de boeuf ongeveer 2 minuten aan elke kant tot een kerntemperatuur van 50 tot 52 graden Celsius. Haal het vlees van de BBQ zodra deze kerntemperatuur is bereikt.

Serveren

Bak de frietjes terwijl je de côte de boeuf snijdt. Snijd de côte de boeuf los van het bot. Snijd het vlees vervolgens haaks op de draad in dunne plakken. Leg het vlees op een plank samen met de gebakken frietjes. Besprenkel het vlees met de peterselie-knoflookolie en strooi er als laatste nog wat van The Boost overheen.

Smakelijk eten!

Dit stoere recept in bewegende beelden? Bekijk het korte filmpje op BBQuality-TV.

Heb je mijn Angus côte de boeuf recept met peterselie knoflookboter en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.