Mayo sear maminha recept

Mayo sear maminha recept met asperges | tri-tip | Maikel | BBQuality

Inleiding

Dit Mayo sear maminha recept is een andere manier om een mooie steak te bakken en die flink wat terrein wint in Amerika. Het "searen met mayonaise" is een manier van bereiden waarmee je een prachtige korst op je steaks krijgt. Bij dit gerecht gaan we de maminha in mooie steaks snijden en vervolgens op deze manier bakken. Dit is superlekker in combinatie met gegrilde groene asperges.

Ingrediënten

Benodigheden

Voorbereiding

Directe hitte

Begin met het aansteken van de BBQ met een directe opstelling en breng de dome-temperatuur naar ongeveer 200 graden Celsius.Warm de skillet mee op.

Asperges klaarmaken voor de BBQ

Als eerste beginnen we met de asperges. Snijd hier het hardste, onderste gedeelte af. Smeer ze vervolgens in met olijfolie en strooi er wat van The Hulk rub overheen. Rol ze daarna in met het ontbijtspek. 

Maminha steaks marineren

Hierna gaan we door met het vlees. Begin met het snijden van de maminha in mooie steaks. Let op: snijd ze met de draad mee, zodat we ze na het bakken tegen de draad in kunnen aansnijden. Smeer de steaks rondom in met de mayonaise en strooi er de Naked Gun Powder rub overheen. Doe nu de olie in de pan,voeg de boter erbij en laat smelten. Plet ondertussen de teentjes knoflook. Als de boter gesmolten is, leg dan de knoflook en rozemarijn in de skillet. Zo trekt de smaak in het olieboter-mengsel.

Bereiding

Leg nu de steaks met de vetkant naar beneden in de skillet en bak deze aan tot ze een mooie korst hebben. Ondertussen mogen ook de asperges een plekje krijgen op het rooster bij de kolen. Draai deze regelmatig om totdat ze mooi gaar zijn. Als de steaks aan de vetkant een mooie korst hebben, draai ze dan om en doe dit zo met elke kant van de steak totdat ze overal een mooie korst hebben. Vergeet niet om regelmatig het boterolie-mengsel met een lepel over de steaks te scheppen, dit zorgt voor extra smaak!

Juiste kerntemperatuur

Als elke kant zijn korst heeft, maar de kerntemperatuur van 49 graden Celsius nog niet is bereikt, blijf dan geduldig draaien en bakken tot de kern de ideale kerntemperatuur heeft bereikt. Zodra alles de juiste gaarheid heeft bereikt, haal je het van de BBQ en gun je het vlees 5 tot 10 minuten rusttijd, zodat de smaken kunnen samensmelten. Nu is het tijd om te genieten!

Serveren

Na het rusten kun je de steaks tegen de draad in plakken snijden en de pecorino romana over de asperge raspen. Eet smakelijk!!

Deze "nieuwe" manier van bereiden in bewegende beelden? Bekijk het op BBQuality-TV.

Maak je mijn Mayo sear maminha recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!