Maminha reverse sear recept

Maminha reverse sear recept | tri-tip | BBQuality SPG rub | Michael | BBQuality

Inleiding

In dit maminha reverse sear recept gaan we een prachtig stuk vlees, de maminha, bereiden met een reverse sear-techniek. Ik laat je zien hoe je dit mooie stuk vlees perfect gaar kunt krijgen. Dus verwarm de BBQ alvast voor, dan kunnen we van start gaan!


Ingrediënten:

Benodigdheden:  Voorbereiding

  BBQ

  Maak je BBQ klaar voor indirect gebruik met een dome-temperatuur van 130/140 graden Celsius.

  Maminha

  Verwijder eventuele losse stukjes en hardere stukken van de vetlaag van het vlees. Door een ruitpatroon in de vetlaag te snijden, kan het vet de smaken van de rub beter opnemen en trekt het vlees minder snel krom tijdens het grillen.

  Breng rondom een laagje olijfolie aan; dit fungeert als bindmiddel voor de rub. Strooi de BBQuality SPG rub rondom het vlees en laat het onafgedekt minimaal een uur in de koelkast staan om de smaken goed te laten intrekken.

  Steek de BBQ aan en verwarm deze tot de gewenste temperatuur. Plaats, zodra de BBQ op temperatuur is, de kersen rooksnippers op de hete kolen. Hierdoor krijgt het vlees een mooie rode kleur en een heerlijke rooksmaak.

  Bereiding

  Reverse sear

  Steek de thermometer in het dikste gedeelte van het vlees en gaar het tot een kerntemperatuur van 45 graden Celsius; dit duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Haal het vlees van de BBQ als de gewenste temperatuur 45 is bereikt.

  De thermometer kan er nu uit en dek het vlees losjes af met een stuk aluminiumfolie. Haal de platesetter uit de BBQ, zet de onderste en bovenste schuiven helemaal open en plaats het gietijzeren rooster erin zodat deze alvast kan opwarmen.

  We richten ons op een dome-temperatuur van 250 graden Celsius. Stel de schuiven zo af dat je rond de richttemperatuur blijft hangen en voorzie het rooster van een beetje olie. Grill nu het vlees met de vetkant naar beneden; door het vet kunnen er vlammen ontstaan, dus beweeg het regelmatig zodat het niet verbrandt.

  Serveren

  Snijden maar!

  Let op: de draad van het vlees loopt bij de maminha in verschillende richtingen. Zorg ervoor dat je bij het snijden steeds haaks op de draad snijdt. Deze richtingen zie je goed op de vleeskant.

  Als bijgerecht zijn frietjes, baked beans en een salade erg lekker.

  Eet smakelijk!

  Deze populaire bereidingsmethode in een korte video zien? Bekijk het op BBQuality-TV!

  Maak je mijn maminha reverse sear recept en plaats je dit op Instagram?  Tag dan @Michael_backyardbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!