Iberico varken

Bekijk onze Acties BBQ Vlees Dagelijks Vlees Duurzaam Maaltijdgemak Rubs & Sauzen Accessoires Gourmet Dranken Rund Kalf Varken Kip Lam Wild Vis Halal Vegetarisch Cadeaubonnen Iberico recepten

Video

BBQuality TVBBQuality TV op Youtube

Probeer het vlees van het Iberico varken

In deze video wordt gedemonstreerd hoe je op heerlijke wijze buikspek van het Iberico varken kunt bereiden. Het is helemaal niet zo moeilijk, en eenmaal geprobeerd, wil je nooit meer iets anders!

Iberico buikspek is een culinair hoogstandje dat je zeker eens moet proberen. Deze video laat niet alleen zien hoe je het buikspek smakelijk kunt bereiden, maar ook hoe je een bijpassende saus kunt maken. Voeg daarbij een vleugje paprika voor extra smaak.

Dus, naast het genieten van een boeiende kookdemonstratie, doe je ook praktische kennis op die je kunt toepassen bij je volgende BBQ-sessie. 

Meer informatie

Iberico varken

Bestel Iberico varkensvlees van topkwaliteit bij BBQuality

Iberico varkensvlees is een waar genot voor de smaakpapillen en bij BBQuality kun je de beste kwaliteit bestellen. Ons Iberico varkensvlees wordt zorgvuldig geselecteerd, waardoor we een unieke en smaakvolle ervaring kunnen garanderen. Ontdek de ongeëvenaarde kwaliteit van Iberico varkensvlees door vandaag nog bij BBQuality te bestellen.

Probeer en geniet van het Iberico varken bij BBQuality

Het Iberico varken staat bekend om zijn delicate en karakteristieke smaak. Bij BBQuality nodigen we je uit om ons hoogwaardige Iberico vlees te proberen. De Iberico-varkens staan namelijk bekend als het beste en meest smaakvolle varkensras van de wereld. Dit komt door het dieet van de Iberico varkens, het zijn ware fijnproefers! Tijdens de montanera, oftewel het eikel-seizoen, smikkelen ze van eikels, ook wel bekend als bellota. Die eikels geven hun vlees zo’n rijke en nootachtige smaak. En die eikels dragen ook nog eens bij aan de marmering van het vlees. Het vlees wordt dan ook gekenmerkt door een hoge concentratie intramusculair vet, ook wel vetmamering genoemd. Dit zorgt ervoor dat het vlees super smaakvol en mals is. En dat proef je bij elke hap! Het Iberico vlees wordt niet zonder reden de Wagyu onder de varkens genoemd.

De Iberico-varkens zijn te vinden in het zuidwesten van Spanje, op de Iberische schiereilanden. De dieren leiden daar een goed en natuurlijk leven, waar ze buiten zijn en volop kunnen grazen. Dit draagt bij aan de textuur en smaak van het vlees.

BBQ of kamado: perfecte bereiding van jouw Iberico varkensvlees

Wil je de smaak van Iberico varkensvlees naar een hoger niveau tillen? Ontdek hoe je dit heerlijke vlees perfect kunt bereiden op de BBQ. Iberico varkensvlees reageert goed op grillen en roken, waardoor je een unieke smaakbeleving creëert.

Een prachtig stuk Iberico-vlees is de Iberico secreto. De naam verklapt het al een beetje, dit noemen ze het geheime (secret) stuk vlees omdat dit alleen bij het Iberico ras aanwezig is. De Iberico secreto is een dunne lap vlees welke zich perfect leent om op hoge temperatuur, direct te grillen. Breng de BBQ naar een temperatuur van ongeveer 250 graden Celsius. Grill het vlees ongeveer 2 keer, 1 minuut per kant. Blijft hierna het vlees omkeren en meet ondertussen de kerntemperatuur tot de secreto een kerntemperatuur van 55 graden heeft bereikt. Haal de secreto van de BBQ en hem 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd de secreto op de draad in mooie plakken en bestrooi met grof zeezout. Dat wordt smullen! 

Ontdek het genot van Iberico varkensvlees bij BBQuality

Bij BBQuality willen we dat je het volledige genot van Iberico varkensvlees ontdekt. Bekijk de verschillende varianten, zoals de Iberico braadworst, Iberico secreto, Iberico varkenshaas of de Iberico spareribs. Bestel vandaag nog en laat je verrassen door de rijke smaak en malsheid van ons Iberico vlees.

Laat je inspireren en creëer een culinair hoogstandje in jouw eigen keuken of achtertuin. Geniet van het beste Iberico varkensvlees, exclusief verkrijgbaar bij BBQuality.

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Welk varkensvlees is het meest mals?
Wat is het verschil tussen normaal vlees en vlees van de Heyde Hoeve
Wat voor varkensvlees is er allemaal?
Wat is het beste varkensvlees?
Wat is varkensvlees?
Wat is het malste varkensvlees?
Wat kost een kilo varkensvlees?