Curryworst shots recept

Curry worst shots recept | Kenneth | BBQuality

Inleiding

Er is bijna niets Duitsers dan de Duitse curryworst. Laat BBQuality nu de curryworsten, kruiden en saus van van Dils in het assortiment hebben. De worsten zijn al lekker als je deze op de traditionele wijze bereidt, maar in dit Curryworst shots recept maken we er curry shots van. De Duitse variant op de pig shots. Het is een perfecte BBQ-snack die goed samengaat met een lekker biertje.


Ingrediëntenlijst

Ingrediënten:

Benodigdheden: 

Voorbereiding

BBQ aansteken en zuivelspread voorbereiden:

Begin met het aansteken van de BBQ en maak deze gereed voor een indirecte bereiding met een dome-temperatuur van 140/150 graden Celsius. Terwijl de BBQ op temperatuur komt, kun je de voorbereidingen treffen voor de vulling. Schep de zuivelspread in een mengkom en voeg hier naar smaak wat van de currykruiden aan toe. Roer de zuivelspread goed door zodat de kruiden gelijkmatig worden verdeeld. Proef de zuivelspread en voeg indien nodig extra currykruiden toe om de gewenste smaak te bereiken. Breng de zuivelspread eventueel wat hoger op smaak met een snufje zout.

Wanneer je tevreden bent met de smaak, doe de zuivelspread in een spuitzak. Dit maakt het later makkelijker om de spread in de curryworst-shots te spuiten. Leg de spuitzak in de koelkast tot gebruik, zodat de zuivelspread goed kan opstijven en de smaken zich kunnen ontwikkelen.

Ontbijtspek snijden en curryworst voorbereiden:

Snijd de plakken ontbijtspek in tweeën en leg deze even aan de kant. Snijd de curryworsten in stukken van ongeveer 2 tot 3 centimeter. Rol nu een half plakje ontbijtspek om elk stukje gesneden curryworst. Zorg ervoor dat er ongeveer 0,5 centimeter spek boven de worst uitsteekt. Zet het ontbijtspek vast met een tandenstoker. Herhaal dit tot alle stukjes worst omwikkeld zijn.

Haal nu de zuivelspread uit de koelkast. Knip een klein puntje van de spuitzak af. Spuit wat van de zuivelspread in het uitstekende gedeelte van het ontbijtspek. Door de zuivelspread zal het ontbijtspek omhoog blijven staan. Herhaal dit bij alle stukjes curryworst en verdeel de zuivelspread gelijkmatig over alle stukjes.

Bereiding

Curry shots garen:

Nu is het tijd om de curry shots te garen. Zet de curryworst shots op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 75 graden Celsius. Zet, terwijl de curry shots garen, alvast een gietijzeren pannetje op de BBQ zodat deze warm kan worden.

Controleer na ongeveer 20 minuten de kerntemperatuur van de curryworst shots. Giet wat van de currysaus in het warme gietijzeren pannetje zodat de saus warm kan worden. Als de curry shots de gewenste kerntemperatuur hebben bereikt, haal je deze van de BBQ.

Serveren

Zet de curry worst shots op een serveerplank en schep hier ruim de warme currysaus overheen. Bestrooi de curry shots als laatste met wat van de currykruiden.

Guten Appetit!

We hebben deze shots ook in bewegende beelden geschoten ;-). Bekijk het filmpje op BBQuality-TV.

Heb je mijn curryworst shots recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.