Ibérico secreto rollade recept

Iberico secreto rollade recept | Grilltimster | BBQuality

Inleiding

Ibérico is het beste varkensvlees ter wereld en de kruidigheid is ongeëvenaard. Het vlees is vooral bekend vanwege de gedroogde hammen, maar de secreto, een goed bewaard geheim, heeft een fantastische structuur, volle smaak en is botermals.

Combineer dit met pittige chorizo, een heerlijke rub en gerookte chilikaas, en je hebt een onvergetelijk gerecht. Een gerecht waarbij je bij de eerste hap denkt: "Waarom heb ik dit nog nooit eerder gemaakt?"

Laten we aan de slag gaan zodat je dit Ibérico rollade recept ook thuis kunt maken!

Ingrediënten

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van ongeveer 125 graden Celsius.

Voorbereiding van de Ibérico secreto rollade

Haal de Ibérico secreto uit de verpakking – het is een langwerpig en dun stuk vlees, ideaal voor een rollade. Het kan één groot stuk of twee losse stukken zijn. Om het vlees nog iets dunner te maken, gaan we het eerst plat slaan. Leg het vlees op je snijplank en bedek het met een stuk buther paper of plasticfolie. Sla het vervolgens plat met een zware gietijzeren pan of een vleeshamer.

Bestrooi het platgeslagen vlees met een laag Beef rub en bedek het met een laag chorizo en daarna kaas. Rol het vlees strak op als een grote sigaar en bind het vast met rolladetouw. Gebruik 3 tot 4 touwtjes, bind strak op en knoop vast. Bestrijk de rollade rondom met olijfolie, voeg nog een laagje rub toe en steek de thermometer in het vlees.


Plaats de rollade op je BBQ of grill en rook deze bij een dome-temperatuur van 100-125 graden Celsius. Ik heb de rollade gemaakt op een Traeger voor de houtgestookte smaak. Gebruik je een reguliere BBQ? Voeg dan aan het begin een blokje rookhout of een handje rookhout snippers toe.

Bij een kerntemperatuur van 50 graden Celsius haal je de rollade van de BBQ en laat je deze even rusten. Verhoog nu de temperatuur van je BBQ of grill voor directe hitte tussen 200-250 graden Celsius. Zodra deze temperatuur is bereikt, gaat de rollade terug op de hete grill. Draai regelmatig om tot de kerntemperatuur van 59-63 graden Celsius is bereikt. Laat de rollade even rusten voordat je deze aansnijdt.

Serveren

Geniet van dit heerlijke Ibérico secreto rollade recept, een gerecht dat de verborgen schatten van de Spaanse keuken onthult. Perfect voor een speciale gelegenheid of een luxe barbecue! Serveer het gerecht op een mooie schaal met eventueel wat bijgerechten zoals een frisse salade.

Eet smakelijk!

Deze geheime rollade in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV!

Heb je mijn Ibérico secreto rollade recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @grilltimster en ik plaats je gerecht in mijn story.