BBQ brioche curryworst recept

BBQ brioche curryworst recept | Van Dils curryworst | BBQ_Rookie | BBQuality

Inleiding

Ik laat jullie graag kennis maken met mijn BBQ brioche curryworst recept! Een van Dils curryworst is natuurlijk heerlijk met een portie friet, maar wist je dat het ook een fantastische vulling is voor een brioche brood? Een heerlijke Duitse curryworst geserveerd in een zacht briochebroodje, gecombineerd met de echte van Dils currysaus. Krijg je al honger? Lees dan snel verder!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

BBQ voorbereiden

Verwarm de BBQ voor op directe hitte tot een temperatuur van 200 graden Celsius en plaats meteen de skillet om voor te verwarmen.

Snijd ondertussen het briochebrood in mooie, dikke plakken van ongeveer 7-8 cm.

Bereiding

Brioche brood op de BBQ

Leg een blokje roomboter in de voorverwarmde skillet. Zodra de boter begint te bruisen, leg je de plakken briochebrood in de pan. Bak ze om en om tot ze een mooi bruin korstje hebben gekregen.

Verder met de worst

Als de plakken briochebrood klaar zijn, is het tijd om de worsten te grillen. Grill de worsten tot ze rondom een mooie kleur hebben. Snijd ondertussen een deel uit het midden van de plakken brood, maar zorg ervoor dat er een stevige rand overblijft en dat je niet door de onderkant snijdt.

Van worst naar curryworst

Als de worsten klaar zijn, snijd je ze in plakjes. Doe deze plakjes vervolgens in de skillet en voeg er een flinke hoeveelheid currysaus aan toe. Meng alles goed door elkaar zodat de worstjes volledig bedekt zijn met de saus.

Serveren

Vul de gebakken plakken briochebrood met het mengsel van worst en saus. Strooi vervolgens wat kerriepoeder over de curryworst voor extra smaak. Mis je nog wat kleur? Voeg dan een beetje sla naar keuze toe. Geniet van je rijkelijk gevulde broodje curryworst!

Deze Duitse guilty pleasure in beeld en geluid? Bekijk het korte filmpje op BBQuality-TV!

Maak je mijn BBQ brioche curryworst recept en post je die op Instagram? Tag mij dan @bbq_rookie. Ik deel hem dan in mijn stories!