• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Pork hammer Al Pastor recept

Pork hammer Al Pastor recept | Maikel | BBQuality

Inleiding

Dit pork hammer Al Pastor recept is een recept met een Mexicaanse touch. Na de bereiding van de pork hammer kun je deze perfect uit elkaar trekken. Het malse vlees is perfect als topping op loaded fries, in een taco of gewoon op een broodje.

Ingrediënten

  • circa 1 kilo pork hammer
  • 3 stuks guajillo pepers
  • 1 mulato peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein blik ananas op sap 
  • 100 milliliter appelciderazijn
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel Oregano
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 25 gram achiote
  • 4 blokjes rookhout citroen

Benodigdheden

  • BBQ met mogelijkheid tot indirecte bereiding
  • Blender
  • Litermaat
  • Aluminiumfolie of butcherpaper
  • Snijplank

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ met een indirecte opstelling en breng de dome-temperatuur naar de 110 graden Celius.

Marinade

Begin met het weken van de pepers in net gekookt water gedurende 20 minuten. Ondertussen kun je de ananas laten uitlekken en 100 milliliter van het sap opvangen voor de marinade. De ananasschijfjes kun je grillen en serveren als bijgerecht bij het eindresultaat.

Na 20 minuten giet je de pepers af en verwijder je de zaadjes en zaadlijsten. Doe vervolgens alle ingrediënten, behalve de porkhammer en de ananasschijven, maar inclusief het opgevangen sap, in de blender en mix dit tot een gladde pasta. Marineer de porkhammer royaal met deze marinade en zet deze afgedekt in een schaal in de koelkast. Laat het minimaal 4 uur marineren, maar bij voorkeur een nachtje voor extra smaak.

Bereiding

Inpakken

Net voordat je gaat starten met barbecueën haal je de pork hammer uit de marinade en schraap je de overtollige marinade eraf. Bewaar de marinade voor later gebruik. Plaats het vlees op de BBQ en voeg ook het rookhout toe. Laat het vlees nu garen tot een kerntemperatuur van 77 graden Celsius. Wikkel het vervolgens in aluminiumfolie of butcher paper, samen met de overgebleven marinade. Gaar de pork hammer verder tot een kerntemperatuur van 98 graden Celsius en laat hem daarna minimaal een uur rusten voordat je hem gaat serveren.

Na het rusten kun je het vlees van de heerlijk malse pork hammer serveren op verschillende manieren. Je kunt de gegrilde schijven ananas erbij serveren voor een verrukkelijke zoet-zure combinatie. Of je kunt het gepulde vlees op een broodje doen voor een smaakvolle sandwich, in taco’s voor een Mexicaanse twist, of als topping op fully loaded fries voor een compleet en feestelijk gerecht. 

Eet smakelijk!

Benieuwd naar dit smakelijke gerecht vastgelegd in een korte video? Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn pork hammer Al Pastor recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!

comments comments

Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 00:30
Marineertijd Minimaal 4 uur
Bereidingstijd Minimaal 5 uur
Aantal personen 4 personen
  • Pork hammer
    ca. 1 kg.
  • Guajillo pepers
    3 st.
  • Mulato peper
    1 st.
  • Teentjes knoflook
    2 st.
  • Ananas op sap
    1 klein blik
  • Appelciderazijn
    100 ml.
  • Laurierblad
    1 st.
  • Oregano
    1 tl.
  • Komijnpoeder
    1 tl.
  • Gemberpoeder
    1 tl.
  • Kruidnagelpoeder
    1 tl.
  • Kaneelpoeder
    1 tl.
  • Zout
    1 tl.
  • Peper
    1 tl.
  • Achiote
    25 gr.
  • Rookchunks citroen
    4 st.
Print dit recept