Broodje buikspek recept

Broodje buikspek recept | buikspek zonder zwoerd | Michael | BBQuality

Inleiding

In dit broodje buikspek recept gaan we dit prachtige buikspek op twee manieren bereiden. Wij laten jou zien hoe je dit overheerlijke broodje maakt. Verwarm de BBQ maar vast, dan gaan we van start!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

Voorbereiding

Buikspek klaarmaken en marineren

Begin met het klaarmaken van de BBQ voor indirect gebruik met een dome-temperatuur van 120 graden Celsius.

Snijd vervolgens het buikspek in twee gelijke delen en een ruitpatroon in de vetlaag van het buikspek. Let goed op dat je niet in het vlees snijdt. Door een ruitpatroon in de vetlaag te snijden, kan het vet de smaken van de rubs beter opnemen.

Breng op beide delen rondom een laagje olijfolie aan. Dit zorgt ervoor dat de rubs goed blijven plakken. Bestrooi nu één gedeelte met de NoRubbish Pink Devil en het andere gedeelte met Spanish Delight.


Rooksnippers toevoegen

Als de BBQ de gewenste temperatuur heeft bereikt dan voegen we de appel- en kersen rooksnippers toe aan de hete kolen. Hierdoor krijgt het vlees een mooie rode kleur en een heerlijke rooksmaak.

Bereiding

Inpakken en wegwezen!

We garen beide helften tot een kerntemperatuur van ongeveer 65 graden Celsius. Pak nu één deel uit de BBQ, plaats dit stuk op een stuk aluminiumfolie en giet hier wat appelsap bij. Pak het stuk vervolgens goed in en plaats deze terug op de BBQ. Steek de thermometer opnieuw in het vlees. Het ingepakte stuk laten we doorgaren tot ongeveer 93 graden Celsius, maar let op dit kan hoger of lager zijn. Dit kan je testen door met een satéprikker in het vlees te prikken. Met minimale weerstand is het vlees goed. Haal het vlees vervolgens van de BBQ en laat deze 20 á 30 minuten rusten. 

Als het niet ingepakte stuk een kerntemperatuur van 88 graden Celsius heeft bereikt, zou het zacht moeten zijn. Het vlees moet een beetje uit elkaar vallen. Laat deze ook 20 á 30 minuten rusten.

Serveren

Bouwen maar!

Haal na 20-30 minuten rusten het buikspek uit het aluminiumfolie en trek deze uit elkaar. Meng er daarna wat NoRubbish Flavour Attraction saus doorheen. Snijd het andere deel in mooie plakjes.

Nu is het tijd voor de opbouw van jouw broodje. Je kan ervoor kiezen om de broodjes eerst te roosteren, maar in dit recept hebben wij dat niet gedaan.

Snijd de broodjes open en begin met wat sla, daarbovenop wat plakjes buikspek, vervolgens het getrokken buikspek, augurken en maak het broodje dicht met de bovenkant. Als bijgerecht passen frietjes hier goed bij!

Maak je mijn Broodje Buikspek recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @Michael_backyardbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!