Paprika poppers recept

Paprika poppers recept | gemengd gehakt | SPG rub | The Original | Maikel | BBQuality

Inleiding

Een lekker en makkelijk paprika poppers recept. Deze mini paprika poppers zijn een milde versie op de atomic turd of jalapeño poppers voor degene die niet zo van pittig eten houden.

Ingrediëntenlijst

Paprika poppers:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor een indirecte bereiding en breng hem naar een dome-temperatuur van 180 graden Celsius.

Poppers

Snij de augurk zo fijn mogelijk in blokjes. Doe nu in de kom het gehakt, augurk, 50 gram cheddar, 1 eetlepel SPG rub en 1 eetlepel BBQ saus. Meng dit goed door elkaar. Snij in de lengte een klein stukje van de bovenkant van de mini paprika’s af, zodat je bootjes krijgt. De afsnijdsels kun je voor een ander gerecht gebruiken. Haal ook de zaadjes uit de mini paprika. Verdeel nu het gehaktmengsel over de paprika’s en stop ze zo vol mogelijk. Rol elke popper nu in ontbijtspek en strooi de rest van de rub er overheen.

Bereiding

Zet ze nu op de BBQ en gaar ze nu 20 minuten. Smeer ze na 20 minuten in met BBQ saus en verdeel de rest van de cheddar kaas eroverheen. Laat ze nu verder garen tot een kerntemperatuur van 68 graden Celsius. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Als de gewenste kerntemperatuur behaald is, dan haal je de poppers van de BBQ.

Serveren

Laat de smaakvolle poppers een klein beetje afkoelen, anders zijn ze te warm om te eten.

Eet smakelijk!

Kijk onderstaand filmpje op BBQuality-TV en krijg nog meer zin om deze lekkere snack te gaan maken!

Maak je mijn paprika poppers recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!