Varkenswangetjes loaded potato recept

Varkenswangetjes fully loaded patato recept | BBQuality

Inleiding

In dit varkenswangetjes loaded potato recept gaan we de varkenswangen langzaam garen op de BBQ, wat resulteert in een smaakvolle lekkernij. Gecombineerd met de twice baked potato vormt dit een verrukkelijk fully loaded gerecht. De malsheid van de varkenswangen en de heerlijke smaak van de aardappel maken deze combinatie onweerstaanbaar.

Ingrediëntenlijst

Varkenswangetjes:

Twice baked potato:

 • 8 grote kruimige aardappelen
 • 150 gram melk
 • 150 gram geraspte cheddar
 • 125 gram zure room
 • 50 gram boter
 • 30 gram jalapeños uit pot
 • 10 gram bieslook
 • 3 stengels bosui
 • ½ rode paprika
 • 3 eetlepels BBQuality SPG rub
 • Peper en zout

Benodigdheden

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte met een dome-temperatuur van 110 graden Celsius.

Aan de slag!

Varkenswangetjes:

Voorzie de varkenswangetjes van de all purpose rub en laat dit een paar minuten goed intrekken. Leg het rookhout op de kolen en de wangen op het rooster. Rook nu de wangen circa 1 uur op 110 graden Celsius en haal ze dan van de BBQ af.

Pak de wangen in butcher paper met de boter, basterdsuiker, honing en 100 gram The Cherry BBQ saus. Leg het pakketje terug op de BBQ en verhoog de dome-temperatuur naar 140 graden.

Gaar de wangen tot ze een kerntemperatuur van 98 graden hebben en je er makkelijk met de thermometer erin kunt prikken. Haal ze dan van de BBQ en laat ze rusten tot je ze verder gebruikt. Net voordat je de varkenwangen op gaat dienen haal je de wangen uit het butcher paper en duw ze met je handen uit elkaar. Meng het vervolgens met de rest van de BBQ saus en wat van het vocht.

Twice baked potato:

Maak eerst de aardappel schoon, zodat er geen zand meer op zit. We gaan ze namelijk met de schil eten. Prik nu gaatjes in de schil van de aardappel met een prikker of de punt van je mes. Leg de aardappelen op de BBQ bij de ingepakte wangen. Gaar de aardappelen nu tot ze mooi gaar zijn zoals een gepofte aardappel dit merk je door erin te prikken. Gaat dit makkelijk dan zijn ze klaar.


Snij ondertussen de bosui in ringen, de paprika in blokjes en hak de jalapeños. Snij in de lengte de bovenkant van de aardappelen af en hol ze uit met een lepel en laat nog wat aardappel aan de randen van de schil zitten.Meng nu de binnenkant van de aardappel die je uit de aardappel hebt gehaald met het witte gedeelte van de bosui, de paprika, jalapeno, 100 gram cheddar, melk, boter en 2 eetlepels SPG rub tot een mooie puree. Voorzie de binnenkanten van de aardappelen van peper en zout en vul nu de aardappelen met het mengsel en verdeel de rest van de cheddar over de aardappelen.


Breng de BBQ nu naar de 220 graden en snij de bieslook ondertussen fijn en meng deze met de rest van de spg rub en de zure room. Als de BBQ op temperatuur is zet dan de gevulde aardappelen op de BBQ en bak deze voor ongeveer 15 minuten tot de schil mooi krokant is en de kaas mooi gesmolten is en haal ze van de BBQ.

Serveren

Verdeel de wangetjes over de aardappelen. Druip hierover de aangemaakte zure room en strooi het groen van de bosui over de aardappelen. Eet smakelijk!

Kort filmpje van dit uitgebreide recept? Check BBQuality-TV!

Maak je mijn varkenswangetjes loaded potato recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!