Runder spareribs
Bekijk onze recepten
Beef back ribs recept
Angus beef back ribs recept
USA beef back ribs recept
Kentucky Whiskey Spareribs
Mele’s Aziatische Spareribs
Video
Hoe kan ik runder spareribs bereiden op de BBQ? - BBQuality
In deze aflevering laat Dirk zien hoe je Canadese Angus runder spareribs, ook wel beef back ribs genoemd, kan bereiden op de BBQ. Dit vlees uit Canada is super mals en smaakvol! Dat zie je wel terug in dit filmpje. Heerlijk met friet in combinatie met de inmiddels zeer populaire BBQuality All Purpose saus.
Als eerste gaat Dirk het vlies van de runder sparerib (beefbackrib) verwijderen. Vervolgens gaat hij het vlees kruiden met behulp van mosterd en de BBQuality steak rub. Zowel de binnenkant als buitenkant van de rib worden goed in de kruiden gezet.
Hij gaat het vlees roken en garen op het indirecte gedeelte van de BBQ. Hij voegt rook toe met hulp van een blokje hickory rookhout. Het zou evt ook kunnen met een rookchunk van de steeneikboom.
Nadat het vlees 2,5 uur rook heeft gehad gaat Dirk de sparerib inpakken met aluminiumfolie en daarbij voegt hij circa 100 milliliter appelsap. Daarna gaat het vlees weer op de BBQ. De runderrib wordt doorgegaard tot een kerntemperatuur van 90 graden Celsius.
De rib wordt nu uit de folie gehaald en daarna nog een kwartiertje terug gelegd in de kamado.
Dirk serveert de runder spareribs met frietjes, BBQuality the Orinal saus en een salade.
Veel kijkplezier!
Meer informatie
Runder spareribs
De runder spareribs zijn letterlijk de rundvleesversie van de varkensspareribs(baby backs). De Amerikaanse benaming is beef back ribs en wint enorm aan populariteit. De runderspareribs zijn dus niet te verwarren met de inmiddels welbekende shortribs. Het is een totaal ander stuk vlees. De runder spareribs of beefbackribs worden in tegenstelling tot de shortribs gesneden uit de rug van de runderen. Vanuit de rug van de rund worden bijvoorbeeld ook de ribeyes en entrecotes gesneden. Mede daarom zijn de runders pareribs malser dan de shortribs. Wij zijn verheugd dat we deze nieuwe manier van snijden als één van de eerste in Nederland aan jullie aan kunnen bieden. Erg betaalbaar en zeer de moeite waard om ze eens te bereiden op je BBQ, smoker, kamado of in de oven.
Bereiding runder spareribs
De meest voorkomende bereiding van de runder sparerib lijkt op die van de 3-2-1 methode van de varkens spareribs. Als eerste verwijder je het vlies van het vlees. Daarna ga je je vlees kruiden met je favoriete rub. Vervolgens ga je het vlees eerst een aantal uurtje roken met rookhout. Hierna pak je de ribs in met aluminiumfolie en daarbij voeg je bijvoorbeeld appelsap of cola. Nadat je het vlees tot een kerntemperatuur van 90 graden Celsius hebt laten garen haal je dit uit de verpakking. Daarna leg jet het nog eventjes terug in de BBQ om het vlees wat te laten drogen. Je zou het eventueel in deze laatste fase nog af kunnen lakken met je favoriete BBQ-saus. Smakelijk!
Veelgestelde vragen
Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Wij willen geen onduidelijkheden over het bestellen en verzenden via onze site. We versturen alle producten bevroren. Dit doen we om de temperatuur in de doos zo goed en lang mogelijk te waarborgen. We weten inmiddels uit ervaring dat het verzenden van zowel vers als bevroren vlees in de doos ervoor zorgt dat het bevroren vlees sneller ontdooid door de temperatuurverschillen in de doos.
Hoe wordt het verpakt?
Het door jou bestelde vlees wordt verpakt in een kartonnen doos met dubbele golflaag voor extra isolatie. Daarin komt een extra isolatielaag van gegolfd karton met daarin koelelementen, ook wel icepacks genoemd, om het vlees extra te koelen. De icepacks zorgen ervoor dat de temperatuur langdurig onder de 5 graden blijft. Op deze manier kan het vlees gewoon mee met de koerier en ben je ervan verzekerd dat het vlees zijn gewenste temperatuur behoudt.
Daarnaast zijn de icepacks volledig biologisch afbreekbaar. Je knipt de ontdooide zakjes open, zet de kraan open en de gel kan zo door de gootsteen en het papier bij het oud papier.
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Een Box met vers gedraaid gehakt uit onze eigen slagerij. Goed kippenvlees van kippen van een langzaam groeiend ras. En iedere maand 4 heerlijke verrassingsproducten om ook eens iets anders te eten. Iedere eerste donderdag van de maand ontvang je je box met vlees voor 14 maaltijden per maand. Je kan kiezen voor klein (2-3p), middel (3-4p) of groot (4-5p).