Runder spareribs

Bekijk onze recepten

Beef back ribs recept | Martijn | BBQuality

Beef back ribs recept

Dit beef back ribs recept vraagt wat om geduld, maar de beloning is een heerlijk stuk vlees dat enorm mals wordt door bereidingsmethode.
Bekijk het recept over Beef back ribs recept
Angus beef back ribs recept | BBQuality

Angus beef back ribs recept

Het Angus beef back ribs recept is rijk van smaak. Zoet en pittig komen perfect samen in dit gerecht. Dit zorgt voor een smaaksensatie!
Bekijk het recept over Angus beef back ribs recept
USA beef back ribs runder spareribs recept | BBQuality

USA beef back ribs recept

USA beef back ribs recept. Wat een feestje om deze runderspareribs te bereiden. Niet normaal hoe lekker en groot ;-) dez ribs zijn.
Bekijk het recept over USA beef back ribs recept

Kentucky Whiskey Spareribs

Ook deze keer weer een geweldig recept om overheerlijke spareribs mee te maken. Dit recept gebruikt onder andere whiskey. Genieten!
Bekijk het recept over Kentucky Whiskey Spareribs
Mele's aziatische spareribs

Mele’s Aziatische Spareribs

Even overheerlijk Spareribs-recept van Mele met Aziatische smaken. Volg dit recept en verras iedereen aan tafel met dit heerlijke recept!
Bekijk het recept over Mele’s Aziatische Spareribs

Video

Hoe kan ik runder spareribs bereiden op de BBQ? - BBQuality

In deze aflevering laat Dirk zien hoe je Canadese Angus runder spareribs, ook wel beef back ribs genoemd, kan bereiden op de BBQ. Dit vlees uit Canada is super mals en smaakvol! Dat zie je wel terug in dit filmpje. Heerlijk met friet in combinatie met de inmiddels zeer populaire BBQuality All Purpose saus.

Als eerste gaat Dirk het vlies van de runder sparerib (beefbackrib) verwijderen. Vervolgens gaat hij het vlees kruiden met behulp van mosterd en de BBQuality steak rub. Zowel de binnenkant als buitenkant van de rib worden goed in de kruiden gezet.

Hij gaat het vlees roken en garen op het indirecte gedeelte van de BBQ. Hij voegt rook toe met hulp van een blokje hickory rookhout. Het zou evt ook kunnen met een rookchunk van de steeneikboom

Nadat het vlees 2,5 uur rook heeft gehad gaat Dirk de sparerib inpakken met aluminiumfolie en daarbij voegt hij circa 100 milliliter appelsap. Daarna gaat het vlees weer op de BBQ. De runderrib wordt doorgegaard tot een kerntemperatuur van 90 graden Celsius. 

De rib wordt nu uit de folie gehaald en daarna nog een kwartiertje terug gelegd in de kamado. 

Dirk serveert de runder spareribs met frietjes, BBQuality the Orinal saus en een salade.

Veel kijkplezier!
Meer informatie

Runder spareribs

De runder spareribs zijn letterlijk de rundvleesversie van de varkensspareribs(baby backs). De Amerikaanse benaming is beef back ribs en wint enorm aan populariteit. De runderspareribs zijn dus niet te verwarren met de inmiddels welbekende shortribs. Het is een totaal ander stuk vlees. De runder spareribs of beefbackribs worden in tegenstelling tot de shortribs gesneden uit de rug van de runderen. Vanuit de rug van de rund worden bijvoorbeeld ook de ribeyes en entrecotes gesneden. Mede daarom zijn de runders pareribs malser dan de shortribs. Wij zijn verheugd dat we deze nieuwe manier van snijden als één van de eerste in Nederland aan jullie aan kunnen bieden. Erg betaalbaar en zeer de moeite waard om ze eens te bereiden op je BBQ, smoker, kamado of in de oven.

Bereiding runder spareribs

De meest voorkomende bereiding van de runder sparerib lijkt op die van de 3-2-1 methode van de varkens spareribs. Als eerste verwijder je het vlies van het vlees. Daarna ga je je vlees kruiden met je favoriete rub. Vervolgens ga je het vlees eerst een aantal uurtje roken met rookhout. Hierna pak je de ribs in met aluminiumfolie en daarbij voeg je bijvoorbeeld appelsap of cola. Nadat je het vlees tot een kerntemperatuur van 90 graden Celsius hebt laten garen haal je dit uit de verpakking. Daarna leg jet het nog eventjes terug in de BBQ om het vlees wat te laten drogen. Je zou het eventueel in deze laatste fase nog af kunnen lakken met je favoriete BBQ-saus. Smakelijk!


Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?