Angus beef back ribs recept

Angus beef back ribs recept | BBQuality

Inleiding

Een heerlijk Angus beef back ribs recept. De rijke smaak van Angus beef back ribs gaat perfect samen met de zoete smaak van honing, bacon, appelazijn en een vleugje whisky. De pittige twist van cayennepeper en chilivlokken geeft een lekkere kick.

Ingrediëntenlijst

Beef Back Ribs

Bacon Hot Honey Sauce

  • 100 gram ontbijtspek
  • 100 milliliter honing
  • 50 milliliter whisky
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 50 milliliter appelazijn
  • 100 milliliter water

Benodigdheden

Wat je nog meer nodig hebt

  • Kamado (of een andere grill met de mogelijkheid tot indirect roken)
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Aluminiumfolie
  • Kwast om in te smeren

Bereidingswijze

Rub

Marineer de Angus beef back ribs met je favoriete rub. Laat deze minimaal één uur in de koelkast intrekken voor een geweldige smaak.

Roken op de BBQ

Bereid je kamado voor op een indirecte setup en streef naar een stabiele dome temperatuur van 110-120 graden Celsius. Voeg het olijf rookhout toe voor die heerlijke rooksmaak. Plaats de ribs op het grillrooster en rook ze gedurende 3 uur.

Bacon Hot Honey Sauce

Terwijl de ribs roken, maak je de bacon hot honey sauce. Snij het ontbijtspek in reepkes en bak deze uit totdat ze knapperig zijn.

Voeg vervolgens de honing, whisky, cayennepeper, chili vlokken, water en appelazijn toe aan de uitgebakken spekreepjes. Laat dit mengsel sudderen en indikken tot het een heerlijke saus wordt.

Inpakken & insmeren

Na 3 uur roken, haal je de Angus beef back ribs van de grill en wikkel je ze in aluminiumfolie. Smeer de ribs royaal in met de Bacon hot honey sauce voordat je ze inpakt. Leg daarna de ingepakte ribs terug op de grill en laat ze nog 2 uur verder garen.

Opnieuw grillen

Haal de ribs uit de folie en leg ze terug op de grill. Stook de BBQ op naar een dome-temperatuur van 150 graden Celsius. Smeer de ribs elk kwartier in met de Bacon hot honey sauce. Herhaal dit proces gedurende één uur.

Angus beef back ribs serveren

Als de ribs mooi sticky zijn, haal je ze van de grill. Snijd de ribs in porties en serveer ze met extra saus als sidedish.

Geniet van deze heerlijk sappige en smaakvolle Angus beef back ribs met een verrukkelijke bacon hot honey saus!

Bekijk de video van dit overheerlijke recept nu op BBQuality-TV!

Maak je mijn Angus beef back ribs recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story.