Beef back ribs recept

Beef back ribs recept | Martijn | BBQuality

Een gaaf beef back ribs recept! De beef back ribs vragen om wat geduld, maar de beloning is een overheerlijk stuk vlees dat super mals en sappig wordt dankzij de low-and-slow bereidingsmethode. Ideaal voor een ontspannen zondagmiddag op de BBQ! 

Benodigdheden:

Voorbereiding

Maak de BBQ klaar om indirect te grillen met een dome-temperatuur van ongeveer 125 graden Celsius.

Ontvlies de ribben en verwijder het taaie vel tussen de botten. Wrijf het vlees royaal in met de No Rubbish No Mercy rub. Leg twee chunks/blokjes rookhout op het vuur en plaats het vlees op het rooster. Laat het gedurende 3 uur roken.

Haal het vlees na 3 uur van de BBQ. Plaats het op aluminiumfolie met klonten boter, suiker, honing en een scheut whisky. Vouw het folie dicht rondom het vlees. Leg het ingepakte vlees terug op de barbecue en wacht tot de het vlees een kerntemperatuur van 96/97 graden Celsius heeft bereikt.

Het doel is boterzacht vlees. Door de vleeskant naar beneden te leggen, karamelliseert de saus vanzelf. Er is geen extra laklaag nodig.

Geef het vlees 15 minuten de tijd om te rusten voordat je ervan gaat genieten.

Serveren

Serveer de beef back ribs met je favoriete bijgerechten. Denk aan gegrilde groenten, aardappelsalade of knapperig stokbrood. De boterzachte, gerookte smaak van de ribs zal ongetwijfeld indruk maken. Geniet van dit heerlijke recept op een ontspannen zondagmiddag!

Eet smakelijk!

Maak je mijn Beef back ribs recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @urban_barbecue en ik plaats je gerecht in mijn story!

Beoordelingen

21 juli 2024

Had iets meer smaak verwacht van de honing & whiskey. Verder erg lekker! Volgende keer met chunks ipv snippers