USA beef back ribs recept
Inleiding
Varkens-spareribs kennen we, maar beef back ribs oftewel runderspareribs kennen we die?
Lekkere dikke runderspareribs in de beefrub van Noskos. De bereiding is ongeveer hetzelfde als met de short-ribs, maar even voor de duidelijkheid, het is een ander stuk vlees.
Een paar uurtjes in de rook en daarna ingepakt in butcher paper verder laten garen. De geuren die uit de BBQ zijn weer moeilijk te weerstaan, heerlijk zeg! Ik neem je mee in mijn USA beef back ribs recept.
Ingrediënten en benodigheden
- 2 stuks runderspareribs van ongeveer 1000 gram
- Noskos the Beef rub (rondom bestrooien)
- Water, appelsap of whisky
- Paar handjes hickory rooksnippers
- Butcher paper, bakpapier of aluminiumfolie om in te pakken. Voorkeur butcher paper
- Rolladetouw, indien nodig
- Sprayflacon om te bevochtigen tijdens bereiding
- Satéprikker, om de garing te voelen
- Huishoudfolie of vacuumzak
Bereiding
De avond voor de bereiding gaan we de beef back ribs alvast voorbereiden. Verwijder het vlies aan de holle kant en zet de runderspareribs dan rondom, royaal in de Noskos beef rub. Verpak deze in vacuüm of pak deze in huishoudfolie in en leg deze in de koelkast.
Bereiding
Bereid de BBQ voor op indirect met een temperatuur van 120°Celsius. Laat nu een paar handjes hickory rooksnippers voor een half uur weken in water en we gaan beginnen.
Leg de beef back ribs op het rooster met de bolle kant naar boven. Prik de naald van een kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte. Spray tussendoor de rib wat vochtig met water, appelsap of whisky. Net wat je lekker vindt. Ik heb gewoon water gebruikt om de smaak van de rub te behouden die heerlijk bij rundvlees past.
Tussentijds inpakken
Bij een kerntemperatuur van ongeveer 70° Celsius gaan we de beef back rib inpakken in butcher paper, om vervolgens verder te gaan met de bereiding. Om het butcher paper goed dicht te houden kun je eventueel rolladetouw gebruiken.
Prik rond een kerntemperatuur van 90° Celsius even in het vlees met een satéprikker. Voel je geen weerstand in het vlees en prik je er zo doorheen, dan is de beef back rib klaar. Voel je nog wat weerstand bij het prikken dan moeten de runderspareribs nog iets langer garen oftewel een paar graden stijgen. Prik dan ook weer even om te checken of ze gaar zijn. De bereidingstijd is ongeveer 6-7 uur, maar kan afwijken. Ieder stukje vlees reageert wat anders.
Nog even laten rusten
Laat de beef back rib ingepakt in butcher paper even rusten en serveer de beef back ribs met een frisse rauwkostsalade.
Smakelijk eten!!!
Maak je dit USA beef back ribs recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.