Wagyu

Bekijk onze recepten

Wagyu donburi recept | wagyuvlees | wagyu ribeye | wagyu kap van ribeye | BBQuality

Wagyu ribeye cap Donburi recept

Maak kennis met het Wagyu ribeye cap Donburi recept. Raszuiver Japans vlees en dat proef je! Smaakvol en heerlijk mals. Probeer het nu zelf!
Bekijk het recept over Wagyu ribeye cap Donburi recept
Wagyu entrecote en dry aged bavette recept | BBQuality

Wagyu entrecote en dry aged bavette recept

Wagyu entrecote en dry aged bavette recept: een delicatesse van heerlijk mals vlees, een krokante korst en een sausje. Dit wil je niet missen!
Bekijk het recept over Wagyu entrecote en dry aged bavette recept
Wagyu Wellington recept | Wagyu entrecote | Wagyuvlees | BBQuality

Wagyu Wellington met saku entrecote recept

Dit Wagyu Wellington recept is overheerlijk! Het luxe gerecht brengt de Aziatische wereld naar je toe door de fantastische smaken
Bekijk het recept over Wagyu Wellington met saku entrecote recept
Wagyu entrecote recept | BBQuality

Japans Wagyu A4 entrecote recept

Lees hier mijn simpele, maar oh zo lekkere Japans Wagyu A4 entrecote recept. Dit is een fantastisch stuk vlees. Het is boterzacht en enorm vol van smaak.
Bekijk het recept over Japans Wagyu A4 entrecote recept
Teriyaki wagyu burger recept met noodle buns | BBQuality

Teriyaki wagyu burger recept met noodle buns

Teriyaki wagyu burger recept met noodle buns. Dit is een leuk burger recept met een verrassende vervanger van de hamburger broodjes.
Bekijk het recept over Teriyaki wagyu burger recept met noodle buns
Gegrilde wagyu A5 sushi recept | Wagyu ribeye | Wagyuvlees | BBQuality

Gegrilde wagyu A5 sushi recept

Het gegrilde wagyu A5 sushi recept. Door van het wagyuvlees sushi te maken, kun je met een beetje vlees heel veel lekkers maken.
Bekijk het recept over Gegrilde wagyu A5 sushi recept
Wagyu entrecote blokjes recept | Wagyu entrecote blokjes A5 | BBQuality

Wagyu entrecote blokjes recept

Dit Wagyu entrecote blokjes recept is een perfect recept om de Wagyu ervaring te ervaren. Echt iets aparts! Smakelijk.
Bekijk het recept over Wagyu entrecote blokjes recept
Wagyu ribeye sandwich recept | Wagyuvlees | BBQuality

Wagyu ribeye sandwich recept

Een heerlijk Wagyu ribeye sandwich recept. Een leuke amuse met een bereiding wagyuvlees op een heerlijk brioche broodje.
Bekijk het recept over Wagyu ribeye sandwich recept

Video

Hoe bereid ik Wagyuvlees (short rib) op de BBQ? - BBQuality

In deze aflevering laat Dirk zien hoe je hoe je op een simpele manier Wagyu vlees, in dit geval een short rib, kan bereiden op de BBQ. Dit fantastisch mooie stuk vlees is mooi gemarmerd en heeft een lange low & slow bereiding nodig. Een indirecte opstelling van je BBQ is hiervoor nodig.

Dirk laat ook zien hoe je een paar stukjes vlies moet verwijderen, zodat dit exclusieve stukje wagyu nog beter van smaak is. Slechts met een toevoeging van enkele kruiden wordt dit een zeer smaakvol gerecht. Als sidedish bij heet vlees maakt Dirk baked beans. Super lekker op een broodje!

Smakelijk eten!

Meer informatie

Wagyuvlees

Wagyuvlees bestellen bij BBQuality

Bij BBQuality bieden we je de kans om te genieten van de meest verfijnde smaakervaring door hoogwaardig wagyuvlees te bestellen. Onze selectie van wagyuvlees is van ongeëvenaarde kwaliteit en staat garant voor een culinair avontuur zoals je nog nooit eerder hebt beleefd.

Probeer het zelf: wagyuvlees bereiden

Wagyuvlees is een juweeltje in de wereld van vlees. De naam "wagyu" komt uit het Japans en betekent letterlijk "Japans rund." Wat dit vlees zo speciaal maakt, is de ongelooflijke marmering van vet die door het vlees loopt. Deze marmering zorgt voor een uitzonderlijk malse en smaakvolle ervaring. Deze is te proeven bij bijvoorbeeld de wagyu burger. De kleine vetadertjes smelten tijdens het bereidingsproces en dragen bij aan de rijke en intensieve smaak. Wagyuvlees wordt beoordeeld op de wagyu marbling scale, waarbij een score van 12 de hoogste kwaliteit vertegenwoordigt, met bijna 90% marmering en een olieachtig laagje dat zelfs met een theelepel gegeten kan worden vanwege de ongelooflijke zachtheid.

BBQ of kamado: wagyuvlees bereiden

Als je op zoek bent naar een buitengewone culinaire ervaring, overweeg dan om wagyuvlees op de barbecue of kamado te bereiden. Het grillen van wagyuvlees voegt een heerlijk rokerige smaak toe aan het vlees, terwijl de kamado zorgt voor een gelijkmatige garing en behoud van de sappen. Hierdoor kun je genieten van een sappige en smaakvolle maaltijd die je smaakpapillen zal verwennen.

Ontdek het wagyuvlees bij BBQuality

Bij BBQuality zijn we trots op de kwaliteit en herkomst van ons wagyuvlees. Dit is een ware erkenning van de uitstekende kwaliteit van het vlees dat we aanbieden. Ons wagyuvlees valt in de categorie van 7 tot 9 op de wagyu marbling scale, wat bovengemiddeld is in Nederland.

De geschiedenis van wagyuvlees gaat eeuwen terug naar Japan, waar deze unieke runderen werden gefokt en geselecteerd op basis van spierkracht en uithoudingsvermogen. Het resultaat van deze eeuwenlange selectie is het prachtige gemarmerde vlees dat we nu kennen als wagyuvlees.

Wagyuvlees is geen gewoon vlees; het is een culinaire ervaring die je minstens één keer in je leven moet proeven. Bij BBQuality bieden we je de kans om deze unieke smaak te ontdekken en te genieten van de luxe en verfijning die wagyuvlees te bieden heeft.

Kies voor kwaliteit, kies voor passie, kies voor BBQuality. Ontdek het wagyuvlees op onze website en bestel vandaag nog. Laat je verrassen door de ongeëvenaarde smaak en kwaliteit die wij te bieden hebben.

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?
Wagyu