• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Wagyu Wellington met saku entrecote recept

Wagyu Wellington recept | Wagyu entrecote | Wagyuvlees | BBQuality

Inleiding

Wagyu Wellington met saku entrecote recept. Dit is een heerlijke luxe variant op een al luxe gerecht: de Wagyu Wellington! Aangezien wagyuvlees uit Japan komt, heb ik het ook heerlijke Aziatische smaken gegeven. Uittesten? Lees snel verder!

Ingrediëntenlijst

Wellington

  • 100 gram Wagyu saku entrecote (cube)
  • 3 plakken bladerdeeg
  • ½ Chinese kool
  • 150 gram Aziatische paddenstoelen mix
  • 2,5 eetlepels mirin
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 0,75 eetlepel knoflookpulp
  • 50 milliliter kippenfond
  • 1 eetlepel Jalapeño Bacon rub
  • 1 eetlepel Steak rub
  • 1 eidooier
  • Sesamzaadjes

Benodigdheden

Wagyu Wellington bereiden!

BBQ voorbereiden

Begin met het aansteken van de barbecue voor indirecte en directe hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 230 graden Celsius.

Marineren & grillen

Voorzie het blokje wagyu (saku entrecote) van de steak rub en grill deze kort aan alle kanten aan op de barbecue, op hoge temperatuur. Zet hem daarna meteen in de vriezer, zodat ‘ie snel weer goed koud wordt.

Duxelle maken

Hak de paddenstoelen fijn en bak deze in de pan goed aan voeg daarna 1 theelepel knoflookpulp, 1 eetlepel sojasaus en ½ eetlepel mirin aan de duxelle toe. Bak dit tot het vocht opgenomen is. Haal van de Chinese kool 3 bladeren af en snij hiervan de kerf af. Blancheer deze voor 30 seconden in kokend water en koel meteen terug in ijswater. Leg wat plasticfolie neer en leg de Chinese kool in een vierkant erop. Verdeel hier de duxelle overheen en laat een stukje van de randen vrij.

Vouwen!

Leg het blokje wagyuvlees vervolgens in het midden van het vierkant en klap de plasticfolie over de wagyu, zodat deze helemaal bedekt is. Zet dit kort in de vriezer.

Zodra het koud is, leg één blaadje bladerdeeg onderop en leg daarna het wagyu blokje (zonder de folie) in het midden van het bladerdeeg. Plaats daarna de andere twee bladen op elkaar en rol deze in een iets groter vierkant. Leg deze over het wagyu blokje en druk de randen goed aan. Snijd het overtollige bladerdeeg aan de rand weg. Voorzie de wellington van een mooi motiefje en besmeer met een losgeklopte eidooier. Strooi er een beetje sesamzaad overheen.

Tijd om te grillen

Zet de wellington op een bakplaatje op de indirecte zijden op de barbecue. Bak voor ongeveer 20 tot 25 minuten tot een kern van 48 graden Celsius.

Zet ondertussen de skillet op de directe zijde en snij de rest van de Chinese kool in reepjes. Meng ook de rest van de sojasaus, mirin, knoflookpulp en de Jalapeño Bacon rub door elkaar. Bak nu de Chinese kool kort aan in de skillet. Voeg daarna de kippenfond toe en laat dit even stoven tot de fond helemaal opgenomen is. Voeg vervolgens de saus, die je net gemengd hebt, toe aan de Chinese kool. Bak deze nog even tot bijna helemaal opgenomen is. Als de wellington klaar is, haal deze dan van de barbecue en laat even rusten.

Aan tafel!

Snijd de wellington door de midden na het rusten. Voorzie elk bord van de helft van de gestoofde Chinese kool. Leg hier vervolgens de helft van de wellington op. Garneer eventueel af met een beetje bosui en sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Meer zien van dit recept? Bekijk hier de video!

Maak je mijn wagyu wellington met saku entrecote recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story

comments comments

Keuken Eigen
Voorbereidingstijd 00:30
Bereidingstijd 01:00
Aantal personen 2 personen.
  • Wagyu saku entrecote A5
    100 gr.
  • Plakken bladerdeeg
    3 st.
  • Chinese kool
    0,5 st.
  • Aziatische paddelstoelenmix
    150 gr.
  • Mirin
    2,5 el.
  • Sojasaus
    3 el.
  • Knoflookpulp
    0,75 el.
  • Kippenfond
    50 ml.
  • Jalapeño Bacon Rub
    1 el.
  • Argentian Steak Rub
    1 el.
  • Eidooier
    1 st.
  • Sesamzaadjes
Print dit recept