• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Wagyu ribeye cap Donburi recept

Wagyu donburi recept | wagyuvlees | wagyu ribeye | wagyu kap van ribeye | BBQuality

Inleiding

Dit Wagyu ribeye cap Donburi recept is echt fantastisch. Donburi is een schaal rijst met een topping en saus. Een veel gegeten gerecht in Japan en dit gaat perfect samen met deze unieke Wagyu steak. Meer heeft het echt niet nodig. Lekkere rijst, een mooie saus en om het af te maken een eidooier. Dat wordt smullen!

Ingrediëntenlijst

Donburi

  • 130 gram Wagyu ribeye
  • 125 gram Sushirijst
  • 175 gram Water
  • 2,5 eetlepel Sushirijst azijn
  • 1 Eidooier
  • 1 Stengel bosui
  • 1 eetlepel Argentinian Steak Rub
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels water
  • 3 eetlepels mirin
  • 2 eetlepels sake
  • 1,5 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel Jalapeño Bacon Rub

Benodigdheden

Klaar voor het echte werk?

BBQ voorbereiden

Begin met het aansteken van de barbecue voor directe hitte en breng de BBQ naar een dome-temperatuur van 250 graden Celsius.

Wagyu ribeye cap bereiden

Doe de sushirijst, samen met 175 milliliter water, in een pannetje. Laat dit 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Zet daarna het vuur uit en laat 15 minuten rusten met de deksel er op. Roer na de 15 minuten met een houten lepel door de sushirijst en voeg de azijn toe.

Doe nu de sojasaus, mirin, sake, 4 eetlepels water, suiker en jalapeño bacon rub in een pannetje en laat dit 5 minuten zachtjes koken. Voorzie de Wagyu ribeye cap van de steak rub en grill deze kort aan beide kanten tot deze een mooie korst heeft.

Wagyu Donburi serveren!

Maak het Wagyu ribeye cap Donburi recept nu helemaal af!

Doe de rijst in een grote kom. Snijd vervolgens het Wagyuvlees in hapklare repen en leg deze over de rijst. Leg de eidooier op de steak en verdeel de gewenste hoeveelheid van de saus over het gerecht. Snijd tot slot de bosui in ringen en strooi die over het gerecht. Eet smakelijk!!

Bekijk nu de video van dit overheerlijke recept op BBQuality-TV. Dit wil je niet missen!

Maak je mijn Wagyu ribeye cap Donburi recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!

comments comments

Keuken Japans
Voorbereidingstijd 00:10
Bereidingstijd 00:40
Aantal personen 1 persoon
  • Wagyu ribeye cap
    130 gr.
  • Sushirijst
    125 gr.
  • Water
    175 ml.
  • Sushi rijstazijn
    2,5 el.
  • Eidooier
    1 st.
  • Stengel bosui
    1 st.
  • Argentinian Steak Rub
    1 el.
  • Sojasaus
    4 el.
  • Water
    4 el.
  • Mirin
    3 el.
  • Sake
    2 el.
  • Bruine basterdsuiker
    1,5 el.
  • Jalapeno Bacon Rub
    1 el.
Print dit recept