Lamsbout

Bekijk onze recepten

Rosé gebraden lamsbout recept met muntsaus | Lamsbout | Lamsbout met bilpijp | BBQuality

Rosé gebraden lamsbout recept met muntsaus

Het rosé gebraden lamsbout recept met muntsaus zorgt voor een geweldige combinatie van smaken op jouw bord. Perfect voor groter gezelschap.
Bekijk het recept over Rosé gebraden lamsbout recept met muntsaus
Lambout yoghurt hasselback recept | BBQuality

Lamsbout met yoghurt muntdressing en hasselback aardappelen recept

Lamsbout met yoghurt muntdressing en hasselback aardappelen recept. Een heerlijk recept voor de echte fijnproevers onder ons. Smakelijk eten!
Bekijk het recept over Lamsbout met yoghurt muntdressing en hasselback aardappelen recept

Honing Mosterd Lamsbout

De honing mosterd lamsbout is perfect in balans: het zachte van lam, het zoet van honing maar met een hartige bite van knoflook en mosterd.
Bekijk het recept over Honing Mosterd Lamsbout

Lamsbout spies met shoarma kruiden & sinaasappel saus

De lamsbout spies shoarma kruiden sinaasappelsaus is perfect voor op de barbecue. Samen met de groentes maak je een heerlijke spies!
Bekijk het recept over Lamsbout spies met shoarma kruiden & sinaasappel saus
Lamsbout tapas | BBQuality

Lamsbout tapas

Een heerlijk, makkelijk en best snel hapje voor ’s avonds op de bank bij een film, met vrienden in tuin of om je gasten een appetizer aan te kunnen bieden.
Bekijk het recept over Lamsbout tapas

Rosé gebraden lamsbout recept met muntsaus

In dit YouTube-filmpje zien jullie een lamsbout met muntsaus recept welke heerlijk rosé gebraden is op de BBQ. De combinatie van lamsbout en muntsaus zorgt voor een perfecte combinatie van smaken op jouw bord. Een mooi gerecht voor groter gezelschap.

Maikel laat in het filmpje zien hoe je het vlees klaarmaakt, van binnen kruid en weer opbindt. Vervolgens kruid hij ook de buitenkant van de lamsbout en voorziet hij het vlees van takjes rozemarijn. Het vlees gaat indirect op de BBQ met een temperatuur van 180 graden Celsius tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 48 graden Celsius.
Terwijl het vlees op de BBQ ligt, maakt Maikel de muntsaus klaar.
Benieuwd naar de muntsaus? Bekijk dan snel het complete recept!

Het vlees dat je voor dit recept kan gebruiken, is de lamsbout met bilpijp.


Meer informatie

Bestel lamsbout van topkwaliteit bij BBQuality

De lamsbout van BBQuality is een heerlijk mals en mager stuk lamsvlees met een fijne structuur. Het komt uit de bilpartij van het lam, waarbij het heupbeen en de schenkel eruit zijn verwijderd.
Wat nog overblijft, is de bilpijp, en die zorgt voor een waanzinnige, zoetige smaak tijdens het bereiden van het vlees.

De lamsbout komt het beste tot z’n recht als je ‘m indirect gaart waarbij verschillende kerntemperaturen mogelijk zijn. 
Ga je voor echt rosé? Laat je het lamsvlees doorgaren tot een kerntemperatuur van zo'n 50 graden Celsius. Als je 'm liever medium rosé hebt, houd dan een kerntemperatuur van 60 graden Celsius aan. Het lamsvlees kan je zo lekker rosé bereiden omdat deze uit het bovenste deel van de achterpoten komt. In tegenstelling tot de lamsschouder welke uit de voorpoten komt, die is juist geschikt om te stoven tot een hoge kerntemperatuur.

Voor welke bereiding je ook gaat, laat de bilpijp tijdens de bereiding altijd zitten om die verrukkelijke, zoetige smaak met het lamsvlees te laten vermengen.

Probeer de verfijnde smaak van lamsvlees bij BBQuality

BBQuality staat garant voor een mals lamsvlees met verfijnde smaak die elke barbecue- of kamado liefhebber wilt proberen. Ons zorgvuldig geselecteerde lamsvlees biedt een delicate smaakervaring die het BBQuality lamsvlees volledig tot zijn recht laat komen. Probeer het zelf en ontdek de perfectie van een magere lamsbout, en een authentieke smaak.

BBQ of kamado: perfecte bereiding van lamsbout

Bij BBQuality delen we graag onze BBQ-kunsten. Of je nu een doorgewinterde grillmaster bent of net een kamado hebt gekocht, met de lamsbout van BBQuality zet jij een heerlijk gerecht op tafel! Laat het vlees indirect garen op een temperatuur van 180 graden tot de lamsbout de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt. Laat het vlees nog 15 minuten rusten onder aluminiumfolie, snijd het vlees in mooie plakken en serveer met een heerlijke muntsaus. Well done grillmaster! Niet de lamsbout natuurlijk ;) , jij hebt een perfect stuk lamsvlees bereid!

Ontdek het genot van lamsbout zonder been bij BBQuality

Ervaar het genot van lamsbout met de hoogwaardige selectie van BBQuality. Onze lamsbout is zorgvuldig geselecteerd en afkomstig van de beste leveranciers. Bestel vandaag nog en laat je verleiden door de heerlijke smaak van lamsvlees, perfect voor elke barbecue- of kamadosessie. Maak van je culinaire avontuur een onvergetelijke ervaring met BBQuality's kwaliteit en service.

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?