Lamsbout
Bekijk onze recepten
Rosé gebraden lamsbout recept met muntsaus
Lamsbout met yoghurt muntdressing en hasselback aardappelen recept
Honing Mosterd Lamsbout
Lamsbout spies met shoarma kruiden & sinaasappel saus
Lamsbout tapas
Rosé gebraden lamsbout recept met muntsaus
In dit YouTube-filmpje zien jullie een lamsbout met muntsaus recept welke heerlijk rosé gebraden is op de BBQ. De combinatie van lamsbout en muntsaus zorgt voor een perfecte combinatie van smaken op jouw bord. Een mooi gerecht voor groter gezelschap.
Maikel laat in het filmpje zien hoe je het vlees klaarmaakt, van binnen kruid en weer opbindt. Vervolgens kruid hij ook de buitenkant van de lamsbout en voorziet hij het vlees van takjes rozemarijn. Het vlees gaat indirect op de BBQ met een temperatuur van 180 graden Celsius tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 48 graden Celsius.
Terwijl het vlees op de BBQ ligt, maakt Maikel de muntsaus klaar.
Benieuwd naar de muntsaus? Bekijk dan snel het complete recept!
Het vlees dat je voor dit recept kan gebruiken, is de lamsbout met bilpijp.
Meer informatie
Bestel lamsbout van topkwaliteit bij BBQuality
De lamsbout van BBQuality is een heerlijk mals en mager stuk lamsvlees met een fijne structuur. Het komt uit de bilpartij van het lam, waarbij het heupbeen en de schenkel eruit zijn verwijderd.
Wat nog overblijft, is de bilpijp, en die zorgt voor een waanzinnige, zoetige smaak tijdens het bereiden van het vlees.
De lamsbout komt het beste tot z’n recht als je ‘m indirect gaart waarbij verschillende kerntemperaturen mogelijk zijn.
Ga je voor echt rosé? Laat je het lamsvlees doorgaren tot een kerntemperatuur van zo'n 50 graden Celsius. Als je 'm liever medium rosé hebt, houd dan een kerntemperatuur van 60 graden Celsius aan. Het lamsvlees kan je zo lekker rosé bereiden omdat deze uit het bovenste deel van de achterpoten komt. In tegenstelling tot de lamsschouder welke uit de voorpoten komt, die is juist geschikt om te stoven tot een hoge kerntemperatuur.
Voor welke bereiding je ook gaat, laat de bilpijp tijdens de bereiding altijd zitten om die verrukkelijke, zoetige smaak met het lamsvlees te laten vermengen.
Probeer de verfijnde smaak van lamsvlees bij BBQuality
BBQuality staat garant voor een mals lamsvlees met verfijnde smaak die elke barbecue- of kamado liefhebber wilt proberen. Ons zorgvuldig geselecteerde lamsvlees biedt een delicate smaakervaring die het BBQuality lamsvlees volledig tot zijn recht laat komen. Probeer het zelf en ontdek de perfectie van een magere lamsbout, en een authentieke smaak.
BBQ of kamado: perfecte bereiding van lamsbout
Bij BBQuality delen we graag onze BBQ-kunsten. Of je nu een doorgewinterde grillmaster bent of net een kamado hebt gekocht, met de lamsbout van BBQuality zet jij een heerlijk gerecht op tafel! Laat het vlees indirect garen op een temperatuur van 180 graden tot de lamsbout de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt. Laat het vlees nog 15 minuten rusten onder aluminiumfolie, snijd het vlees in mooie plakken en serveer met een heerlijke muntsaus. Well done grillmaster! Niet de lamsbout natuurlijk ;) , jij hebt een perfect stuk lamsvlees bereid!
Ontdek het genot van lamsbout zonder been bij BBQuality
Ervaar het genot van lamsbout met de hoogwaardige selectie van BBQuality. Onze lamsbout is zorgvuldig geselecteerd en afkomstig van de beste leveranciers. Bestel vandaag nog en laat je verleiden door de heerlijke smaak van lamsvlees, perfect voor elke barbecue- of kamadosessie. Maak van je culinaire avontuur een onvergetelijke ervaring met BBQuality's kwaliteit en service.
Veelgestelde vragen
Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Wij willen geen onduidelijkheden over het bestellen en verzenden via onze site. We versturen alle producten bevroren. Dit doen we om de temperatuur in de doos zo goed en lang mogelijk te waarborgen. We weten inmiddels uit ervaring dat het verzenden van zowel vers als bevroren vlees in de doos ervoor zorgt dat het bevroren vlees sneller ontdooid door de temperatuurverschillen in de doos.
Hoe wordt het verpakt?
Het door jou bestelde vlees wordt verpakt in een kartonnen doos met dubbele golflaag voor extra isolatie. Daarin komt een extra isolatielaag van gegolfd karton met daarin koelelementen, ook wel icepacks genoemd, om het vlees extra te koelen. De icepacks zorgen ervoor dat de temperatuur langdurig onder de 5 graden blijft. Op deze manier kan het vlees gewoon mee met de koerier en ben je ervan verzekerd dat het vlees zijn gewenste temperatuur behoudt.
Daarnaast zijn de icepacks volledig biologisch afbreekbaar. Je knipt de ontdooide zakjes open, zet de kraan open en de gel kan zo door de gootsteen en het papier bij het oud papier.
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Een Box met vers gedraaid gehakt uit onze eigen slagerij. Goed kippenvlees van kippen van een langzaam groeiend ras. En iedere maand 4 heerlijke verrassingsproducten om ook eens iets anders te eten. Iedere eerste donderdag van de maand ontvang je je box met vlees voor 14 maaltijden per maand. Je kan kiezen voor klein (2-3p), middel (3-4p) of groot (4-5p).