Rosé gebraden lamsbout recept met muntsaus

Rosé gebraden lamsbout recept met muntsaus | Lamsbout | Lamsbout met bilpijp | BBQuality

Inleiding

Een mooie klassieke en lekkere combinatie van lamsvlees en munt. Met dit rosé gebraden lamsbout recept met muntsaus heb je een heerlijk stuk vlees voor een groter gezelschap.

Ingrediëntenlijst

Lamsbout:

Muntsaus:

  • 40 gram munt
  • ½ eetlepel knoflookpulp
  • 4 eetlepels honing
  • 3 eetlepels kokend water
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • Peper en zout


Pak dit er ook bij!

We gaan voor goud met de lamsbout!

BBQ voorbereiden

Begin met het aansteken van de BBQ en breng je hem naar een dome-temperatuur van 180 graden Celsius met een indirecte opstelling.

Muntsaus

Haal de blaadjes van de takjes munt en hak deze fijn. Meng nu alle ingrediënten voor de saus door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Lamsbout met bilpijp

Ris alle blaadjes van de tijm en de rozemarijn. Hak dit nu fijn. Meng de gehakte rozemarijn en tijm met de SPG rub. Snijd daarna voorzichtig de bilpijp die nog in de lamsbout zit eruit en leg de bout helemaal open. Strooi 1/3 van de gemengde rub aan de binnenkant van de lamsbout en bindt deze op met slagerstouw. Steek de overgebleven rozemarijn takjes nu tussen het touw waar de lamsbout mee opgebonden is.

BBQ

Leg de bout nu op de BBQ en gaar deze tot een kern van 48 graden Celsius. Zodra de lamsbout de kerntemperatuur heeft bereikt, dan haal je deze dan van de BBQ. Laat het lamsvlees nu ongeveer 15 minuten onder aluminiumfolie rusten.

Lamsbout serveren

Verwijder het slagerstouw en snijd de bout nu in mooie plakken. Leg de plakken op een grote schaal en giet er wat van de muntsaus overheen. Serveer de rest er apart bij. Eet smakelijk!

Op BBQuality-TV laten we je graag een superhandige video zien van dit recept. Klik hier!

Maak je mijn rosé gebraden lamsbout met muntsaus recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!