Lamsbout tapas

Lamsbout tapas | BBQuality

Lamsbout tapas

Een heerlijk, makkelijk en best snel hapje voor ’s avonds op de bank bij een film, met vrienden in tuin of om je gasten een appetizer aan te kunnen bieden. De combinatie van lam en ontbijtspek is voor sommigen misschien vloeken in de kerk (of beter gezegd vloeken in de moskee) maar als je niet gebonden bent door een halal dieet is dit hapje zeker het proberen waard.

De voorbereiding van de lamsbout tapas

Extra benodigdheden:

  • Optioneel een kerntermometer
  • Optionele een klein handje rookhout 

Bereid de bbq voor op indirect gebruikt met een temperatuur van ongeveer 200°C.

Snij de lamsbout in partjes van ongeveer een 20 a 25 gram per stuk. Verwijder eventueel stukjes hard vet, in dit gerecht heeft dit geen toegevoegde waarde.

Wikkel elk stukje lam in een reep ontbijtspek en bestrooit dit met je favoriete BBQ rub. Leg de lam/bacon weg van de kolen in de bbq, voeg eventueel rookhout toe en gaar deze naar een kerntemperatuur van 50°C (als je geen kerntemperatuurmeter hebt: schaf er 1 aan bij bijvoorbeeld de Zweedse meubel gigant hij is het tientje meer dan waard. Los daarvan ongeveer een 15 minuten zou genoeg moeten zijn).

Terwijl de lam/bacon op de bbq ligt meng je 2 eetlepels BBQ saus met 2 eetlepels cola. Zodra de lam een kerntemperatuur van 50°C heeft doe je een dun laagje saus over de bacon heen smeren (voorzichtig zodat je niet alle rub weg wrijft). Sluit het deksel weer en laat de lam/bacon nog even garen naar de 55°C.


Aan tafel!

Serveer de tapas met prikkers als een tapas of een 2 a 3 stukjes op een bedje rucola als voorgerechtje.