Onze eerste Vleesautomaat in Nederland is geplaatst!

Pickup Point

Zoals jullie weten hebben klanten van BBQuality ook de keuze om de pakketten af te halen bij een Pickup Point zodat ze geen verzendkosten hoeven te betalen. Op dit moment hebben we 5 Pickup Points. Bakkerij Verkerk in Langenboom, BasBQ in Uden. Black&Blue in Nijmegen, Car Media in Oss (naast BBQuality) en sinds kort Intratuin Rosmalen.

BasBQ en Black&Blue zijn BBQ speciaalzaken die ook vlees verkopen van BBQuality. In de weekenden is er veel vraag naar de wat exclusievere stukken vlees zoals Picanha of Bavette. Deze stukken zijn meestal niet bij de gewone slager of supermarkt verkrijgbaar vandaar dat zij ze ook zijn gaan verkopen. Wij hebben zelf geen fysieke winkel waar je zomaar kan binnen lopen. En juist in de zomer wordt er vaak nog op het laatste moment bedacht dat mensen willen gaan BBQen.

Intratuin Rosmalen

Sinds maart is Intratuin Rosmalen ook een Pickup Point van BBQuality geworden. En vanaf de eerste gesprekken hebben we al aangegeven dat we ook graag BBQ vlees willen gaan verkopen, alleen dan anders. We liepen al langer rond met een idee van een automaat met vers vlees voor de weekenden alleen hadden we nog geen geschikte locatie. Die ontstond toen de samenwerking met de Intratuin Rosmalen een feit werd en ze open stonden voor de “vleesautomaat”.

Vleesautomaat

De vleesautomaat is eigenlijk een traditionele eierautomaat alleen dan gevuld met mooie stukken vers vlees. Je selecteert je stukje vlees in de automaat, betaald het bedrag contactloos via je pas of telefoon en het deurtje gaat open zodat je je stuk vlees mee kan nemen. De automaat wordt op afstand uitgelezen zodat deze weer zo snel mogelijk gevuld kan worden.

Vers vlees

De automaat is gekoeld en gevuld met vers vlees. Er zit een beveiliging op dat zodra de stroom is uitgevallen en de temperatuur boven de 7 graden is gekomen de automaat geen producten meer kan uitgeven. Op die manier kunnen we altijd de kwaliteit van het vlees waarborgen.

We vullen de automaat bijna dagelijks en wisselen snel met de stukken vlees om zeker te zijn van de beste en meest verse kwaliteit. Het varkensvlees wordt op woensdag vers aangevuld bijvoorbeeld van varkens die op maandag zijn geslacht. Rundvlees heeft een langere houdbaarheid dus dat product hoeft minder snel gewisseld te worden.

Assortiment

 Het assortiment bestaat nu uit hardlopers van BBQuality, zoals Picanha’s, Bavette, buikspek en de varkensprocureur om bijvoorbeeld zelf pulled pork van te maken. Maar er liggen ook “makkelijkere” stukken in zoals Saté van de Haas spiesen en gekruide ossenhaasspiesen. En overheerlijke Jalapeno Cheddarworsten.

Dit is een eerste opzet  maar als nu blijkt uit de praktijk dat er vraag is naar andere stukken is het voor ons geen enkel probleem het assortiment aan te passen.

De prijzen staan erbij vermeld en zijn exact hetzelfde als in de webshop.

Grote vraag

Vorige week is de eerste automaat geplaatst en de verkopen waren meteen al in de eerste week boven verwachting. Maar vooral de reacties waren overweldigend. De foto’s van de post werden zo massaal gedeeld op Social Media en LinkedIn dat we aanvragen kregen uit het hele land. Van een tuincentrum uit Den Helder tot een Mannen kapperszaak in Ermelo. Iedereen wil nu zo’n vleesautomaat in de buurt hebben staan. Superleuk natuurlijk maar we blijven er rustig onder. We wachten eerst af wat de verkopen gaan doen als het echt beter weer gaat worden. En als blijkt dat de vleesautomaat echt een schot in de roos is en de vraag naar vers vlees op “nieuwe” locaties groot is gaan we het langzaam uitbreiden.

Omdat we met vers vlees willen blijven werken moeten we het idee eerst regionaal gaan uit breiden voordat we landelijk gaan. En als het echt zo aanslaat zouden we het fantastisch vinden als we over een paar jaar automaten hebben staan door het hele land op mooie locaties!