Fazant recept met Bokbier saus

Fazant recept met Bokbier saus | BBQuality

Inleiding

Wild gaan met bijvoorbeeld kerst? Serveer fazant

Hou je van bier? Dan is dit fazant recept met Bokbier saus de perfecte combinatie. Tip, serveer deze fazant in zijn geheel aan tafel en snij en portioneer hem daar.

  • 1 hele fazant
  • 3 flesjes bokbier (of andere soort donker bier).
  • 300 milliliter honing
  • 80 gram verse tijm



  • 80 gram verse rozemarijn
  • 1 zak paddenstoelen mix
  • 500 gram bintjes
  • peper en zout naar smaak



Saus voor de fazant

Doe 2 flesjes bier in een pan met de honing. Het derde flesje bier is om zelf op te drinken ;). Pluk een paar takjes rozemarijn en tijm en voeg deze toe aan de saus.

Kook de saus langzaam in tot gewenste dikte (dik tot stroperig). Blijf wel af en toe roeren, zodat de honing erin gemengd blijft en niet aanbrandt.

Fazant in de oven

Smeer nu de fazant in met de saus. Stop nog wat extra rozemarijn en tijm in de fazant. Leg de fazant in een voorgegaarde oven op 130 graden of een bbq met plate setter.

Gaar de fazant nu langzaam gaar zodat de saus niet verbrand. Gaar de fazant tot een kerntemperatuur van 55-60 graden

Prik de bintjes in met een vork en meng ze door wat olijfolie en strooi er peper en zout overheen leg deze daarna bij de fazant en gaar ze af.

Serveren fazant

Roerbak de paddenstoelen op het einde met wat rozemarijn en boter serveer deze met de rest.

Eet smakelijk.

Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @denniswerner_ en ik plaats je gerecht in mijn story.