Een 9 is goed, koe

Een 9 is goed, koe

Van Binsbergen, Kerstens en Kamphuijs. Drie studenten die met een rollende (uh)r spreken. Of van zattigheid met een dubbele tong. Drie lullo’s met ongelooflijk slechte humor, die veel bier drinken, pizza eten, schelden, uit het raam pissen en veel rotzooi maken. Heerlijk, fantastisch om naar te kijken. Onderuit gezakt, de zapper in mijn hand – zodat ik nog eens (en nog eens) terug kan spoelen –, en tegelijkertijd zwaai ik een keer naar links en rechts. Want m’n vriendin wil de afstandsbediening afpakken. Die vindt dit plat. Maar wie is hier nou ordinair, jonguh? Mannen of vrouwen? Het hangt erom. We doen een Jiskefet- en een BBQ-test.

Cijfer? Een 7½.

Bij de meeste vrouwen zal de mond open gevallen zijn. “Ja hoor. Je somt een rijtje plattigheden op die mannen uitvreten en noemt ons ordi?” Doe ik dat? Ja, dat doe ik. Ik voel het tikje al tegen m’n achterhoofd, accepteer ‘m en weet beter. Zoals altijd. Ik open de discussie op basis van een fragment uit de aflevering ‘kater’ van de Lullo’s.

Enfin. Zo’n vrouwtje met rode haren komt na een goed feest achter de bank vandaan. Samen met Kerstens. De twee hebben geneukt. “Hoe vond je het?”, vraagt de lullo. “Een 7½”, luidt haar oordeel. Ze had een man kunnen zijn. Zo plat. Kamphuijs is trots: “Een 7½ is goed, lul.” Hij had een vrouw kunnen zijn. Zo ordi. Dankzij dit rapportcijfer mag Kerstens met de dochter van deze vrouw naar bed. Hij belt haar meteen, maar waarschuwt haar voor wat spierpijn. “We kunnen alvast een beetje in-neuken?” Zij stemt in. Zeg ’t maar. Wie zijn er platter? Mannen of vrouwen?

Samen keuren

We nemen de proef op de som tijdens onze eigen 12+ aflevering van Jiskefet. Er wordt hooguit wat gevloekt. Er is bier en er is eten. Veel van beide. Een stelletje platte mannen: mijn broers, onze vader houdt zich afzijdig. Wat platte vrouwen: mijn moeder die er juist niet vies van is, drie schoonzussen en één vriendin. Nog een moeder (de koe) en een dochter (een kalf). De laatste twee zijn eerder in de serie al overleden en klaargemaakt voor een familie-BBQ. In twee opzichten dus.

Op het rooster liggen een picanha en een kalfspicanha. Beide enkel bereid met een beetje peper en zout. Moeders wat vetter, maar vol van smaak. Je proeft haar leven. Haar jong een stuk malser. Veel zachter en veel minder meegemaakt. Allebei lekker. Ik hoor een 8½ over tafel vliegen. Een paar dikke negens en zelfs een 9+. Uit vrouwen- en mannenkelen. Luid. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur. Maar iedereen smult. Zijn we dan hetzelfde?

LOL

We hebben best wat gelijkenissen. Maar mannen kunnen toch echt beter bier drinken, pizza eten, schelden, uit het raam pissen en veel rotzooi maken. Ok, wij zijn wat platter. Laat het zo, want het lijkt me helemaal niet leuk als vrouwen mee uit het raam gaan pissen. Daar wordt het zo’n ordinaire bedoeling van.