Volwaard Kipdrumsticks | BBQuality

Oktober, de maand van de kip

Bij BBQuality is de maand oktober omgedoopt tot maand van de kip! Kippenvlees is één van de bekendste soorten vlees op onze planeet. Het is relatief goedkoop en snel klaar te maken. En wie kent ‘m niet, de slogan ‘kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kip!”, afkomstig uit een reclame van de kipsector. Deze slogan heeft de laatste jaren nog meer bekendheid verworven doordat Jeroen van Koningsbrugge er een hilarische persiflage op heeft gemaakt, maar dat terzijde.

Kippenvlees is een malse en gezonde vleessoort. Het bevat veel vitaminen, mineralen, ijzers en eiwitten. Hierdoor zorgt het vlees voor bouwstenen voor ons spierweefsel, waaronder de hartspier en de spieren in onze darmen. Bovendien zijn de mineralen waardevol voor de afbraak van giftige stoffen. De Volwaard kip heeft bovendien een speciaal plekje gekregen in ons assortiment.  Volwaard kippen leven op geselecteerde pluimveebedrijven en zijn van een speciaal robuuster ras. Het is een sterker, langzamer groeiend ras. De dieren krijgen meer ruimte dan gewone kippen en er is een overdekte uitloop naar buiten. Inclusief de uitloop hebben de Volwaard kippen maar liefst 40% extra ruimte ten opzichte van gangbare kippen. Daarnaast krijgen ze meer graan dan gewone kippen, zowel in het voer in de stal, als ook het graan wat dagelijks wordt bijgestrooid in de overdekte uitloop. En dit proef je terug. Volwaard kenmerkt zich door een volle zachte smaak!

Bij BBQuality beschikken we tegenwoordig over een ruim aanbod aan kippenvlees. Tevens hebben we zeer recent ook BBQuality Chicken Rub ontwikkeld. De Chicken rub zorgt voor een uitgebalanceerde smaak. Een ideale mix van zoet, zout en aan het einde een lekker pitje. Om je op weg te helpen, hebben we ook deze maand weer een mooie aanbieding. Bij een besteding van boven de 100 euro, ontvang je alleen deze maand 500 gram kipdrumsticks en 500 gram kippenvleugels helemaal gratis!

Eet smakelijk!