Chili knoflook garnalen

De voorbereiding

Zet alle ingrediënten klaar voor de chili knoflook garnalen. Hak vervolgens de knoflooktenen in fijn, snipper de sjalotjes fijn en snijd de rode pepers in dunne ringetjes. Pak daarna een ruime bak waarin de garnalen gemarineerd kunnen worden. Giet hierin vervolgens de olijfolie met knoflook en chilipeper. Voeg hierbij de knoflook grillolie en meng dit ten slotte door elkaar.

Marinade

Voeg daarna de knoflook, sjalotjes en rode peper toe, roer dit door de olie. Rasp vervolgens de limoen boven de bak voor de marinade. Knijp daarna het sap van de limoen uit bij de marinade. Roer de chili knoflook marinade ten slotte nogmaals goed door.


En laten intrekken..

De garnalen kunnen daarna bij de marinade gevoegd worden en haal ze goed door de marinade heen, zodat alle garnalen bedekt zijn met een laagje van de marinade. Laat de garnaaltjes ten slotte afgedekt op een koele plaats minimaal 3 uur marineren.

En aan tafel!

Maak de barbecue gereed voor directe hitte onder de wok. Verhit de wok op de
barbecue tot deze wat gat walmen. Giet eventueel een beetje olie in de wok en
daarna gaan de garnalen met de marinade in de wok. Roerbak de garnaaltjes tot ze mooi van kleur zijn en de chili knoflook heerlijk gaat geuren. Eventueel kun je het nog afblussen met een witte wijn. Verwarm het geheel dan nog even door tot de witte wijn wat ingekookt is.