• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Kentucky Whiskey Spareribs

De voorbereiding!

Zet alle ingrediënten klaar voor de Kentucky whiskey spareribs. Dep de ribs met keukenpapier droog en draai de spareribs om zodat het vlies aan de achterzijde verwijderd kan worden. Dit gaat het beste door een mes tussen het vlies en het botje het vlies los te maken. Als je dit voor elkaar hebt, trek het vlies dan van de sparerib. Mocht je vette vingers hebben, pak dan een stuk keukenpapier om het vlies mee vast te houden.

Rub & spray

Maak een rub door de rietsuiker, gerookte paprikapoeder, zeezout, knoflookpoeder, mosterdpoeder, chipotle chilipoeder, uienpoeder en zwarte met elkaar te mengen in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken. Meng de appelazijn samen met de Four Roses Bourbon in een bakje.

Voor de spray giet de appelsap, Four Roses Bourbon en de appelzijn bij elkaar. Giet deze daarna in een fles waarop een plantenspuit geplaatst kan worden.

Voor de glaze smelt de roomboter in een pan. Roer de barbecuesaus bij de roomboter en breng deze kort aan de kook. Giet na het koken de Four Roses Bourbon bij de glaze en roer deze nogmaals door.

Insmeren maar!

Smeer de ribs rondom in met het mengsel van appelsap en Four Roses Bourbon. Laat dit 15 minuten in de ribjes trekken. Strooi daarna rijkelijk de rub over de ribben en laat ze nu 60 minuten rusten.

De BBQ

Maak de smoker gereed op 110 gr. C. en gaar de Kentucky whiskey spareribjes 6 uur. Spray vervolgens na het eerste 1⁄2 uur ieder 1⁄2 uur de spareribs met de spray van appelsap, Four Roses Bourbon en appelazijn. Na 3 uur pak de spareribs in met aluminiumfolie samen met een scheut van de spray. Leg de ribs vervolgens terug op de smoker voor 2 uur.

The finishing touch

Verwarm net voor de spareribs uit de aluminiumfolie gaat de glaze. Pak na 2 uur de spareribs uit de aluminiumfolie. Giet het sap dat in de folie ligt bij de glaze en roer deze goed door. Bestrijk de Kentucky whiskey spareribs met de glaze laat de spareribs vervolgens nog een 1 uur op de smoker garen.

Serveer de Kentucky whiskey spareribs met verse koolsalade.

comments comments

  • Spareribs
    4
  • Rietsuiker
    35 gram
  • Gerookte paprikapoeder
    20 gram
  • Zeezout
    20 gram
  • Knoflookpoeder
    15 gram
  • Mosterdpoeder
    6 gram
  • Chipotle Chilipoeder
    5 gram
  • Uienpoeder
    3 gram
  • Zwarte peper
    3 gram
  • Appelazijn
    30 ml
  • Four Roses Bourbon
    30 ml
  • Appelazijn
    100 ml
  • Barbecuesaus
    200 gram
  • Roomboter
    50 gram
Print dit recept