Het vlees is heerlijk, de prijs is prima en de service uitstekend!Robin – Utrecht
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Varkens- en kipsaté

De voorbereiding

Zet alle ingrediënten klaar voor de varkens- en kipsaté. Maak voor zowel de varkens- en kipsaté de marinade apart. Voeg de palmsuiker, gemalen koriander, gemalen komijnzaad en laos samen in een vijzel. Giet hierbij de dikke ketjap Manis, ketjap Manis, citroensap en zonnebloemolie. Meng alles met de vijzel met elkaar tot een mooie gladde marinade.

Blokjes..

Verwijder overtollig vet van de procureur. Snijd vervolgens de procureur in gelijkmatige blokjes en leg deze in een zipzak en giet hierbij de marinade. Maak zo nodig de kippendijen schoon en snijd ze vervolgens in gelijkmatige blokjes. Leg de kipblokjes in een zipzak en giet hierbij de marinade.

Laat zowel de procureurblokjes als de kippenblokjes minimaal 24 uur marineren in de koelkast. Mocht er tijd voor zijn laat ze gerust 48 uur marineren.

De spiesjes

Haal na het marineren zowel de procureurblokjes als de kippenblokjes uit de marinade. Giet ze beide in een aparte schaal. Rijg vervolgens de procureurblokjes aan de sate pennen. Rijg daarna de kippenblokjes aan de sate pennen. Mocht er gebruik gemaakt worden van houten satestokjes laat deze dan minimaal 30 minuten weken in water zodat ze niet verbranden op de barbecue.

De afronding..

Bereid de barbecue voor met een directe zone en indirecte zone met een temperatuur van 200 gr. C. Gaar de varkens en kip sate indirect op de barbecue. Grill ze daarna kort af boven de directe zone. Blijf bij de barbecue aanwezig zodat de sate niet verbrand. Houd voor de varkenssate een kerntemperatuur aan van 70 tot 72 gr. C. En voor de kipsate een kerntemperatuur van 75 tot 80 gr. C.

Serveer de varkens en kip sate met atjar en kroepoek.

comments comments

Procureur
500 gram
Dikke ketjap manis
30 gram
Ketjap manis
20 gram
Palmsuiker
15 gram
Citroensap
10 ml
Zonnebloemolie
10 ml
Gemalen koriander
2 gram
Gemalen komijnzaad
1,5 gram
Laos
1 gram
Kippendijen
500 gram
Dikke ketjap manis
30 gram
Ketjap manis
20 gram
Palmsuiker
15 gram
Citroensap
10 gram
Zonnebloemolie
10 ml
Gemalen koriander
2 gram
Gemalen komijnzaad
1,5 gram
Laos
1 grap
Zipzakken
Saté pennen