Sucade house steak recept met ketjapsaus

Sucade house steak Flat iron Nederlands dubbeldoel | BBQuality

Gelukkig is dit stukje Sucade ontsnapt voor oma’s stoofpot. Het stukje Sucade is richting het oosten vertrokken en is heerlijke smaakmakers tegen gekomen. Een heerlijk en makkelijk gerecht.
De Sucade House Steak wordt ook flat iron steak genoemd.

Vlees voorbereiding

Haal de Sucade House Steak (indien aanwezig de zeen verwijderen) een half uur van te voren uit de koelkast, peper en zout deze en pak deze met huishoudfolie in.

Ketjapsaus

Begin met de ketjap saus, snij de knoflook en de sjalot ui zeer fijn. Doe de zonnebloem olie in de pan en verhit deze. Voeg de zeer fijngesneden knoflook en sjalot toe, kort aanfruiten tot goudkleurig van kleur. Vervolgens de ketjap, sap van een halve limoen, bruine basterd suiker, sweet chili saus toevoegen. 2 minuten doorkoken en klaar. Bak alvast kort de sesamzaadjes in een pan tot ze goudbruin zijn. Snij vervolgens de lente ui in dunne ringen.
Steek de bbq vast aan en zorg dat je rooster ruim van te voren geplaatst is om te zorgen dat het rooster heet is.

Bereiding

Wanneer de Sucade op kamertemperatuur is, droog deppen en een beetje insmeren met zonnebloemolie.
Grill de Sucade aan beide kanten kruislings en leg het op het indirecte gedeelte van het rooster. Pak een beetje van de ketjapsaus om het vlees goed in te smeren. Gaar tot 52°C (mediumrood), haal het vlees eraf en laat het 5 minuten rusten (bijv. in aluminiumfolie op de snijplank). Verwarm de ketjapsaus en snij de Sucade op de draad in dunne plakjes.
Leg het vlees op een schaal of bord en verdeel de ketjapsaus met sjalot en knoflook over het vlees. Strooi de gesneden lente ui en de sesamzaadjes erover om het geheel af te maken.

Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk's Smoke&Grills

Smakelijk eten!!!