Varkenshaas met Parmaham recept

Varkenshaas met Parmaham recept | BBQuality

Inleiding:

De varkenshaas is het malste stukje vlees van het varken en word vaak rosé gebakken met enkel wat peper en zout. Maar dit malse stukje vlees kan je op verschillende manieren zeer lekker bereiden. In dit varkenshaas met Parmaham recept vlinderen we de varkenshaas en wordt deze gevuld met zongedroogde tomaat.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten:

  • 1 varkenshaas van 300 gram 
  • 3 plakken Parmaham per varkenshaas
  • 50 gram zongedroogde tomaat per varkenshaas
  • Groentes naar wens
  • Aardappel naar wens
  • Roomboter en of olijfolie om in te bakken
  • Peper & zout

Voorbereiding:

Het snijden van de ingrediënten:

Begin met het fijnsnijden van de zongedroogde tomaat en doe deze in een bakje. Leg nu de varkenshaas op de snijplank en snij deze in de lengte in (let op dat je de varkenshaas niet helemaal doorsnijdt). Klap de varkenshaas open en bestrooi de binnenkant met peper en zout. Verdeel vervolgens de gesneden zongedroogde tomaten over de varkenshaas. Rol de varkenshaas nu zo strak mogelijk op.

Varkenshaas inpakken:

Leg nu 3 plakken Parmaham op de snijplank, zorg er voor dat de plakken elkaar net overlappen (dakpansgewijs).

Leg de varkenshaas op de Parmaham en rol de varkenshaas zo strak mogelijk in de Parmaham. Zorg er voor dat de varkenshaas helemaal is ingepakt in de Parmaham.

Bereiding:

Bakken van de varkenshaas

Zet de koekenpan op het vuur en doe een klontje roomboter of een scheutje olijfolie in de pan. Als de boter of olie heet is leg je de varkenshaas in de pan en bak je deze rondom goudbruin.

Als de varkenshaas aan alle kanten gebakken is draai je het vuur laag en laat je de varkenshaas rustig verder garen. Let op dat je wel regelmatig de varkenshaas draait, zo voorkom je dat deze verbrand.

Bereid ondertussen in een andere pan de aardappel en groentes voor, zodat je deze eventueel alleen nog maar even op hoeft te warmen als de varkenshaas klaar is.

De juiste kerntemperatuur

Bak de varkenshaas tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius (rosé). Controleer dit door de kernthermometer in het dikste gedeelte van de varkenshaas te prikken.

Als de varkenshaas de kerntemperatuur van 60 graden Celsius heeft bereikt haal je deze uit de pan en laat je hem nog ongeveer 3 minuten rusten op de snijplank.

Verwarm indien nodig de aardappel en groentes nog even kort.

Serveren:

Snij de varkenshaas na het rusten in plakken en serveer deze met de aardappel en groentes.

Heb je mijn varkenshaas met Parmaham recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag @Chefs_BBQ_Table en ik plaats gerecht in mijn story.