Bonenschotel met Iberico braadworst recept

Bonenschotel met iberico braadworst recept | BBQuality

De braadworst van gemengd of rundergehakt kennen we en die van BBQuality is sowieso lekker smaakvol en sappig. Deze braadworst van het iberico varken die we nu gebruiken is ook een zeer smaakvolle braadworst, maar dan nog voller van smaak. Een mooie combinatie in een bonenschotel met mais, courgette en rode peper. Tevens brengen we de schotel deels op smaak met de BBQuality All Purpose rub. Een rub is niet alleen om het vlees te marineren, maar je kunt deze ook gebruiken om gerechten op smaak te brengen. Ik neem je mee in mijn Bonenschotel met Iberico braadworst recept.


Ingrediënten

  • 5 Iberico braadworsten
  • 1 blik babymais
  • 265 gram kikkererwten
  • 130 gram zwarte bonen
  • 1 courgette
  • 400 gram gepelde tomaten

Voorbereiding

Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd er dunne plakken van. Pel de sjalot-uien en snijd deze in ringen. Giet de bonen, kikkererwten en babymais af in een bolzeef. Pel de knoflooktenen en snijd deze zeer fijn. De rode peper halveer je ook in de lengte, verwijder vervolgens de zaadjes en snijd de gehalveerde peper in dunne reepjes.

Bereiding

Verhit een flinke scheut olijfolie in een skillet. Fruit de sjalot-ui en knoflook aan. Voeg de gesneden courgette toe en roerbak deze.

Voeg de gepelde tomaten toe, je kan ze in de pan een stukje kleiner maken of van te voren in stukjes snijden. Vervolgens voeg je de bonen, kikkererwten en babymais toe. Voeg de gesneden rode peper voor de helft toe. Je kunt als je wilt altijd de rest nog toevoegen als je de schotel pittiger wil hebben.  Voeg alvast een halve eetlepel BBQuality All Purpose rub toe. Laat dit 20 minuutjes zachtjes pruttelen. Breng vervolgens nog verder op smaak met BBQuality All Purpose rub, een snufje chilipoeder en gemalen zeezout.

Grill de Iberico braadworsten in ongeveer 10 minuten gaar.

Snijd de Iberico braadworsten in plakken en voeg deze aan de schotel toe. Serveer de schotel direct aan tafel.

Smakelijk eten!!!

Maak je deze schotel mijn bonenschotel met Iberico braadworst recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.