Classic BBQ Beer Can Chicken recept

Beer can chicken recept | BBQuality

Inleiding

Beer Can Chicken, een hele bekende klassieker voor op de BBQ. Eentje die je ook echt een keer gemaakt moet hebben. Je zet letterlijk de hele kip op een bierblik. Smaakvol, mals en een crispy skin, heerlijk! Een makkelijk en leuk kipgerecht, waar een BBQ met deksel voor nodig is. Lees hier mijn Classic BBQ Beer Can Chicken recept.

Ingrediënten

Voorbereiding

Bereid je BBQ met deksel voor dat deze een temperatuur heeft van 175° Celsius. Leg er een deflector in om indirect te garen.

Pak de hele kip en maak het vel los van het vlees door je vinger onder de huid van de kip te duwen. Doe dit wel voorzichtig zodat je niet de huid beschadigd. Op deze manier kun je zowel onder, als op de huid de BBQuality all purpose rub aanbrengen.

Bereiding

Pak de all purpose rub en strooi royaal over de kip en onder de huid. Verdeel het goed over het vlees.

Snijd de limoen of citroen door tweeën en duw een halve limoen of citroen bij de nek erin. Leg vervolgens het vel er overheen en zet vast met de cocktailprikkers. Op deze manier gaat de stoom van het bier eruit en blijft mooi hangen in de kip.

Haal eerst de helft  van het bier uit het bierblik. Zet vervolgens de kip op het bierblik en zet deze op een hittebestendig plateau. Mijn voorkeur is lauw bier, dan duurt het minder lang voordat deze gaat stomen. (Drink het bier wat je eruit haalt gewoon op, zonde anders).

Vervolgens zet je de kip in de BBQ en laat deze ongeveer 1-1,5 uur garen. Meet met een kerntemperatuurmeter na ongeveer 45 minuten de dijen en de borst. Deze moeten naar een kerntemperatuur van 85° Celsius voor de dijen en 75° Celsius voor de borst. Blijf af en toe meten.

Beer Can Chicken The Classic

Als de temperatuur is bereikt, halen we de kip eraf. Pak met hittebestendige handschoenen voorzichtig de schaal en kip uit de BBQ. Haal voorzichtig de kip van het blik. Let op de hete vloeistof in het blik.

Leg de kip op een plank en serveer direct, heerlijk kluiven en smullen.

Smakelijk eten!!!

Maak je dit Beer Can Chicken recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.