Heyde Hoeve duurzaam Nederlands varkensvlees

Zoals de meesten van jullie weten vinden wij het erg belangrijk om te weten waar ons vlees vandaan komt. BBQuality staat voor kwaliteit en dierenwelzijn. En dit is eigenlijk een vicieuze cirkel. Want als het dierenwelzijn niet goed is en de dieren veel stress hebben gehad is de kwaliteit van het vlees ook niet goed.

Import vlees Nederland

In de havens van Rotterdam komen dagelijks tonnen vlees binnen uit de hele wereld. En ook voor ons. Zo verkopen wij bijvoorbeeld rundvlees uit 5 verschillende continenten.

Elk stukje vlees heeft zijn eigen karakter en smaak. Het graangevoerde Angus uit Canada smaakt weer heel anders dan het grasgevoerde Angus uit Ierland. En het Japans Wagyu heeft weer een heel ander karakter in vergelijking met het Nederlands Dubbeldoel vlees. Hetzelfde dier maar een compleet andere ervaring.

Keuze voor de consument

Wij bieden zoveel verschillende soorten vlees aan omdat wij geloven dat je de consument tegenwoordig de keuze moet geven. Smaken verschillen nu eenmaal en we willen een zo breed mogelijk publiek bereiken met onze boodschap en kwaliteit. Vandaar dat wij kiezen voor een groot assortiment.

Kwaliteit

Maar altijd wel met het oog op kwaliteit en duurzaamheid. Mooi ook om te zien dat onze leveranciers daar ook zo mee bezig zijn. En dat zien we terug in het vlees.

Alleen kan je natuurlijk nooit overal met je neus bovenop zitten hoe graag je ook zou willen. Vandaar dat wij het dan ook belangrijk vinden om ook lokale partners te hebben. Zoals jullie wellicht weten zijn wij één van de eerste ambassadeurs van het Dubbeldoel vee van Heijdra Vleesvee uit Ijsselstein. En zijn we de eerste webshop in Nederland die dit mooie vlees verkocht.

Heyde Hoeve

Heyde Hoeve is een coöperatie van varkensboeren uit Brabant die oog hebben voor dierenwelzijn en behoud van de natuur.

De varkens worden diervriendelijk en met veel respect gehouden in moderne stallen. Ze leven in groepen met voldoende licht en ruimte. Daarnaast krijgen ze dagelijks een handje stro voor een goed contact met de verzorgers. Dit vermindert de stress aanzienlijk voor de dieren.

Duurzaam met oog op de toekomst

Naast de diervriendelijke omgang wordt er verder gekeken om de hele keten zo duurzaam mogelijk te maken. Zo worden de afvalproducten omgezet in groene energie. Luchtwassers zorgen voor een schone en frisse lucht en de energie wordt allemaal opgewekt met zonnepanelen.

Daarnaast is de omgeving van de boerderij ook erg belangrijk. Er wordt veel geïnvesteerd om het zo natuurlijk mogelijk te houden met bijvoorbeeld veel paddenstoelen en bloemenvelden. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de natuur.

Smaak en kwaliteit

Heyde Hoeve heeft gekozen voor Duroc varkens. Dit is een ras met goede vleeseigenschappen, mals en door de marmering enorm smaakvol.

Maar goed vlees begint bij verantwoord voer. Het speciaal geselecteerde voer bestaat uit granen aangevuld met plantaardige eiwitten, vitamines en mineralen. Daarnaast krijgen ze ook nog speciaal brijvoer. Dit zijn reststromen uit de levensmiddelenindustrie zoals tarwegerst, bierbostel, kaaswei en aardappelschillen. Lekker en gezond!

Perfecte partner

Zoals je kan lezen voldoen de varkens van Heyde Hoeve perfect aan de eisen die wij stellen voor vlees. En zijn we dan ook erg blij met deze samenwerking. Een lokale transparante keten met kwalitatief geweldig vlees. Oog voor dierenwelzijn en de toekomst.

We hebben nu verschillende producten in ons assortiment opgenomen. En daarnaast wordt ons eigen gehakt ook alleen nog maar geproduceerd met de snippers van deze duurzame varkens. Probeer het zelf en ontdek de “Smaak van Vruuger”.

Varkensribroast (Tomapork) Heyde Hoeve | BBQuality

Claus

BBQuality