Iberico buikrib | BBQuality

Goed nieuws voor de échte liefhebber: Juni is de maand van het Iberico varkensvlees bij BBQuality! Hier horen natuurlijk een mooie maandactie en andere aanbiedingen bij. Weet je trouwens waar het Iberico varkensvlees vandaan komt?

Het Iberico varken, of ‘el cerdo Ibérico’ in Spanje, is een varkensras afkomstig uit het Zuid-Westen van Spanje. Ze vallen bij de gemiddelde Nederlander op vanwege de donkere kleur die ze hebben. Heel anders dus dan het zachtroze waar wij aan denken bij een varken! De varkens leven vooral in Extremadura, Andalucia, Castilla La Mancha en Castilla Y Leon. Iedereen die wel eens in dit deel van Spanje geweest is zal het opgevallen zijn: De uitgestrekte landschappen met een enorme hoeveelheid eikenbomen. Gezien de grote aanwezigheid van eikenbomen in dit deel van Spanje, doen ze zich in het dagelijks leven vooral tegoed aan eikels.

Het vlees van het Iberico varken is door zijn karakteristieke smaak wereldberoemd geworden. Met name de Iberico ham is een bekend stukje dagelijks vlees dat zijn weg over de wereld gevonden heeft. Deze ham, die bekend staat als een van de beste hammen ter wereld, heet officieel ‘Pata Negra‘. Voor diegenen die een woordje Spaans spreken zal het bekend zijn dat dit letterlijk ‘Zwarte poot’ betekent.

Vanwege de maand van het Iberico vlees hebben we een spectaculaire maandactie: Bij een bestelling vanaf €100,- ontvang je 800 gram Iberico buikribben gratis!

Profiteer jij mee?