Of je worst lust

Mac Worst

 

Hamburgerhype? Verleden. Tijd. 

De tijd dat koeien alleen maar geslacht worden in een poging de niet-te-stillen honger naar hamburgers toch te stillen, is voorbij. Hamburgertentjes die als paddenstoelen uit de grond schieten? Over. Spierpijn in je kaken door de veel en veel te dik belegde broodjes, want het moet immers in één keer passen. Dat wordt stukken minder.  

Natuurlijk blijven we hamburgers eten; ze zijn veel te lekker. Maar wel in mindere mate. We verleggen onze aandacht naar: 

DE WORST

Of je worst lust

De Duitsers hebben dat nog niet zo verkeerd gezien. Vlees malen, kruiden erbij en in een darm proppen. Zij noemen het wurst. Bijna hetzelfde. Het klinkt onsmakelijk op deze manier, maar dat is het zeker niet. We gaan het eten als de beste biefstuk. Samengesteld van kwaliteitsvlees en met het juiste vetpercentage. Van lam, kip, varken en rund. Dik of dun. Lang of kort. En met verschillende specerijen en verrassende ingrediënten. Alles kan met een worst, dus iedereen moet het wel lusten.

Sta niet versteld van een worsthype. Hij komt.

“De worst van nonkel Jef is de lekkerste van het land”

Dat hoor je een Belg zeggen, wanneer hij vindt dat iets onzin is. Als jij een Belg was, had je dat misschien nu ook wel gezegd. Maar geloof me: jij gaat de show stelen met een worst. Van de BBQ of uit de pan. Je legt ‘m tussen een broodje, neemt er een salade bij, bakt hem bij de rijst, pasta of aardappels. Zolang de worst maar het belangrijkste is wat er op het bord ligt. Het is niet langer een ondergeschoven kindje.

Eens en kun je niet wachten? Alvast één tip. Wat je ook doet, prik er nooit in tijdens het bereiden. Dat is een doodzonde. Oneens? Wacht maar.

Aangenaam

Mijn naam is Bart. Vanaf nu schrijver en testpersoon – wat een ramp – voor BBQuality. Ik ga meer van me laten horen en ik ga je worsten voorhouden. Meerdere. Wordt vervolgd!