Pulled fazant

Introductie

In dit pulled fazant recept gebruiken we enkel de poten van de fazant: met een paar simpele toevoegingen is dit ideaal en verrassend te gebruiken voor een heerlijk en onverwacht broodje “pulled fazant”.

De voorbereiding

Pekelen

Zet een pan met 750 ml water op het vuur en voeg het zout, kristalsuiker en laurierblaadjes toe. Kneus de jeneverbessen onder de platte kant van een keukenmes en voeg deze ook toe. Breng het water aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken.


Giet de hete basis pekel in een grote (warmte bestendige) bak waar de fazant ook in past (nog niet er in doen) en vul dit af met water tot je twee liter pekel hebt. Laat dit verder afkoelen tot kamertemperatuur.


Doe de fazant in de pekel en zet dit voor 4 uur in de koelkast. Na 4 uur haal je de fazant uit de pekel, dep je de fazant goed droog en leg deze op een rekje in de koelkast voor 12 uur om het goed te laten drogen.

Bereiding van de pulled fazant

Druk de bramen met de bolle kant van een lepel door een zeef. Vang de “prut” op en meng hier de mayonaise doorheen. Smeer de (pootloze) fazant in met olie en de rub naar keuze (ook onder het vel) en laat dit afgedekt even staan terwijl je de BBQ klaar maakt om indirect op 110°C te gaan roken. Als de BBQ op temperatuur is voeg je wat rookhout toe en leg je de fazant indirect op de BBQ. Als de filets een kerntemperatuur hebben van 55°C haal je de fazant er vanaf. Verwijder het vel en pluk het karkas zo schoonmogelijk (waarbij je de filet ook zo kapot mogelijk trekt).


Serveer de gepulkte fazant op een simpel wit puntje met wat sla en een lekkere dot bramen mayonaise. Geniet van jouw broodje pulled fazant!