Runderbouillon recept

Runderbouillon soepvlees recept | BBQuality

Inleiding

Runderbouillon, vaak wordt er een blokje runderbouillon gebruikt. Hoe je op een makkelijke manier een heerlijke runderbouillon met soepvlees maakt lees je in dit runderbouillon recept. Niet moeilijk en erg lekker!

Bereiding

Dat het even duurt, dat klopt inderdaad. Je wilt immers wel de authentieke smaak van rundvlees in de bouillon hebben zitten.

Pak een schaal en doe daar het soepvlees in. Voeg er wat gemalen peper en zeezout toe. Doe er een scheutje olijfolie bij en meng het goed door elkaar.

Bak het soepvlees in een hete pan met anti-aanbaklaag aan en kleur het vlees. Haal het vlees uit de pan en doe het in een kookpan samen met 2,5 liter koud water. Breng het water met het soepvlees aan de kook. Zet het vuur laag en schuim het af met een pollepel of soeplepel. Voeg de tijm, laurier, rozemarijn en sojasaus toe. Laat het voor 3-4 uur op een laag vuurtje staan, zodat het net niet kookt. Wat langer mag ook natuurlijk. 

Wanneer de bouillon een aantal uurtjes heeft kunnen trekken, halen we het soepvlees eruit met een schuimspaan. We gaan de bouillon passeren in een passeerdoek of een niet te nieuwe (thee)doek die we eerst goed uitspoelen en uitknijpen onder de kraan. Pak een bolzeef en leg hier de doek overheen. We gaan nu de bouillon zeven zodat alle fijne delen, kruiden et cetera eruit gezeefd worden voor een mooie heldere bouillon.

Als de bouillon gezeefd is, brengen we deze op smaak met wat zout en een klein beetje peper. Voeg de soepgroenten en vermicelli er aan toe en breng de bouillon aan de kook. Laat de bouillon voor 5-6 minuutjes koken en voeg dan het soepvlees er weer aan toe. Zet het vuur uit en serveer na 5 minuten de bouillon. Dan is de bouillon een beetje afgekoeld en het soepvlees warm en zacht.

Smakelijk eten.

Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills