Wat betekent het Corona Virus voor BBQuality

Wat betekent het Corona virus voor BBQuality?

Wat een gekke tijd is dit zeg! Wie had dat anno 2020 nog verwacht dat we als mensheid zo kwetsbaar kunnen zijn. Een virus wat aan de andere kant van de wereld ontstaat, heeft binnen een paar maanden de hele wereld in zijn greep.

Gingen we er in eerste instantie nog luchtig mee om. Want wat kan ons, sterke gezonde Nederlanders nu overkomen? Zal Maart 2020 door niemand meer in zijn hele leven worden vergeten.

Ondernemers

Ook als ondernemer houdt het je in zijn greep. Ik ben begonnen met een Horecaslagerij en later kwam BBQuality daar bij. En de sterke groei in de webshop heeft er gelukkig voor gezorgd dat het de Horecaslagerij heeft ingehaald qua omzet de afgelopen jaren. Maar dat neemt niet weg dat we nog steeds behoorlijk wat vlees leveren aan restaurants.

En daar voelde je voor de sluiting al de grote spanning bij de eigenaren. Ze zagen de bezoekersaantallen dalen en elke dag kwamen er meer annuleringen binnen. Iedereen voelde al aan zijn water dat dit niet langer door kon gaan. Een enkeling besloot zelf al het initiatief te nemen zijn deuren te sluiten. Totdat het definitieve sluiten werd aangekondigd door de regering.

Een super spannende tijd. En nu ik dit blog schrijf eind maart is er echt nog geen zekerheid dat ze 6 april hun deuren weer mogen openen.

En wat betekende dat voor BBQuality?

 Paul en ik maakten ons die vrijdag voor het definitieve sluiten ook ernstig zorgen. Net zoals voor veel bedrijven zijn januari en februari de slechtste maanden van het jaar. Juist niet de maanden waar je het spreekwoordelijke “spek van op de botten” krijgt. Maart is voor veel horecabedrijven juist weer het begin van een goede tijd. Als de zon gaat schijnen en het warmer wordt, trekken meer mensen erop uit en wordt er meer geld uitgegeven in de horeca. En juist nu blijven die deuren gesloten.

Thuisbezorgen

 Alleen vanaf het moment dat de deuren van de horeca gesloten bleven is de webshop harder gaan draaien. We zagen een toename van vooral veel nieuwe klanten. Mensen die eerst nog twijfelden om vlees online te bestellen, namen nu juist het zekere voor het onzekere. Wat ook opvallend is, is dat ze veel kozen voor het dagelijkse vlees om hun vriezer mee te vullen.

Achteraf gezien is dit ook erg logisch. Want als je al die beelden zag van lege supermarktschappen terwijl je het ook online kan bestellen en thuis laten bezorgen, waarom zou je dan nog “risico” nemen?

Dubbel gevoel

 Van een kant ben je dan natuurlijk blij als ondernemer. Dat je je voorlopig nog geen zorgen hoeft te maken dat je de rekeningen of je personeel niet meer kan betalen. Maar van de andere kant heeft iedereen in zijn directe omgeving wel mensen zitten die hard geraakt worden hierdoor. En wat natuurlijk nog veel erger is zijn de mensen die geliefden verliezen door het virus. Zij zouden alles in de wereld willen ruilen om juist alleen maar geldzorgen te hebben. Dus wanneer mag je blij zijn?

Nieuwe kansen

Nu ik de grootste schok te boven ben en ik het grote geluk heb dat mijn naasten nog in goede gezondheid zijn (op dit moment). Probeer ik al wel voorzichtig vooruit te kijken. Want ik vind het persoonlijk heel interessant om te zien wat zo’n enorme crisis juist met de mens doet. En ik zie nu al dat dat twee kanten op gaat.

Er zijn mensen die enorm egoïstisch worden en alleen maar aan zichzelf gaan denken en er zijn mensen die juist anderen gaan helpen waar ze kunnen. Gelukkig denk ik dat dat verreweg de grootste groep gaat zijn.

Creativiteit

En deze beperking zorgt ook voor een enorme creativiteit merk ik nu al in mijn omgeving bij horeca ondernemers. Ik begrijp ook heus wel dat niet iedereen de capaciteit en de middelen heeft. Maar er zijn hier al verhalen van restaurants die nu meer bezorgen per dag dan dat ze normaal in hun restaurant draaien. En zo geldt dat natuurlijk in heel veel sectoren. Heel fijn om te horen vind ik dat. Positief nieuws in tijden van crisis.

Spannende tijd

Maar door die onzekerheid blijft het voor iedereen een spannende tijd. Ook voor ons. Zolang de koeriers nog mogen rijden en wij open mogen blijven knallen we door.

Alleen weten we ook dat dit zomaar ineens kan veranderen, dat hebben we wel gemerkt.

Ook ondervinden we nu nog geen last van onze inkoop. We komen het vlees nog makkelijk aan. Maar hoe is dat over een tijdje? Ja dat soort dingen houdt je wel bezig.

Positief

Dus ja. Ik denk dat je op dit moment alleen maar dankbaar moet zijn als je nog redelijk vooruit kan. Dat zijn wij wel in ieder geval. We blijven positief. We doen onze uiterste best dat onze voorraden op orde blijven. En we doen er alles aan dat iedereen z’n vlees nog netjes op tijd thuisbezorgd krijgt. De vertrouwde kwaliteit van BBQuality volgens het juiste protocol.

#samensterk

Claus & Paul

BBQuality