Februari, maand van het bewuste “vlees”.

Wereldburger | BBQuality

De eerste maand van 2019 is alweer bijna afgelopen. De kerst en feestmaanden nu echt achter ons gelaten. Uitgebuikt en weer vooruitkijken. En vooruitkijken doen we natuurlijk altijd bij BBQuality zoals jullie van ons gewend zijn. Claus is weer in de pen geklommen want hij had weer een kwestie waar hij mee zat in het kader van bewustwording. We moeten allemaal minder vlees eten, maar hoe dan? Dat lees je hier in zijn nieuwe blog “De slager die minder vlees eet”.

Daarnaast wilden we al langer met vegetarische producten gaan beginnen maar hadden nog niet eerder het juiste moment en product gevonden. Wij vinden als je zoiets toevoegt, je er ook helemaal achter moet staan. Tot we een tijdje terug betrokken raakten bij een project vanuit een school in Oss. Waarbij ze leerlingen meer bewust wilden maken van waar hun voedsel vandaan komt. Ze konden zelf een burger samenstellen dmv een speciaal ontwikkelde app. En zou het dan een runderburger worden zouden wij hem produceren met ons dubbeldoel gehakt. Maar de winnende burger werd een vegetarische notenburger en deze is inmiddels in productie gegaan.

En dat was voor ons het moment en het product om er mee te gaan beginnen. Daarnaast hebben we ook nog een leuk nieuw product toegevoegd. Namelijk de varkenshiel. Echt een ondergewaardeerd stukje vlees in Nederland wat veelal naar China geëxporteerd wordt.

Belangrijk voor de bewustwording is dat alle delen van het beestje worden gegeten. Vandaar dat we vinden dat dit ook hoort bij bewust eten. En tevens zijn deze producten samen dan ook meteen de maandactie. Bij een besteding van € 100,00 ontvang je een varkenshiel en 2 wereldburgers (notenburgers) gratis.