Kalfscordon-bleu en kalfsschnitzel van de kalfsmuis

Twee mooie bereidingen van de kalfsmuis

In dit door Dirk bedachte recept laten we zien hoe je van een kalfsmuis twee leuke bereidingen voor kan schotelen! Bereiding 1 is een kalfscordon-bleu en bereiding 2 is een kalfsschnitzel.

Als eerste gaan we de kalfsmuis in ongeveer 6 gelijke delen verdelen.

Kalfscordon-bleu

We beginnen met de kalfscordon-bleu. Pak één van de stukjes kalfsmuis en plet deze tussen folie tot een dikte van ongeveer 2,0 centimeter.

Je gaat nu een soort van inkeping in de zijkant van het vlees maken. Een soort van envelopje. Wikkel nu een dubbelgevouwen plak kaas in een plak ham. Doe dit pakketje in het envelopje. 

Kalfsschnitzel

Voeg nu peper en zout naar smaak toe om ze vervolgens te gaan paneren.

Haal de cordon-bleu eerst door de bloem heen, daarna door het losgeklopte ei en dan door de paneer. Zorg dat de paneer aan beide kanten voldoende op cordon-bleu zit. Doe dit overigens met één hand, zodat je je andere hand schoon houdt. Nu kunnen we de cordon-bleu(s) gaan bakken. Doe ruim voldoende olie in de pan samen met wat boter. Laat de boter uitbruisen. Bak nu iedere kant 11 minuten op een laag vuurtje. Zodra de kaas een klein beetje uit de cordon-bleu gelopen komt weet je dat hij klaar is. Smakelijk!

Kalfscordon-bleu en kalfsschnitzel van de kalfsmuis

Kijk ook BBQuality TV

Hoe bak ik een cordon bleu?
BBQuality TV op Youtube

Nu de kalfsschnitzel. Pak één van de stukjes kalfsmuis en plet ook deze tussen folie, maar nu tot een dikte van ongeveer 1,0 centimeter.

Voeg ook hier peper en zout toe naar smaak om ze vervolgens ook te paneren. Ook hier doen we schnitzel(s) eerst door de bloem, daarna door het losgelopte ei en dan door de paneer. Let er ook hier weer op dat er aan iedere kant voldoende paneermeel zit. Doe dit ook weer meer met één hand. Nu zijn de schnitzel(s) klaar om gebakken te worden. Doe ruim voldoende olie met een beetje boter in de pan. Laat de boter uitbruisen.

Bak nu iedere kant 8 minuten op een laag vuurtje. Smakelijk eten!

Kalfscordon-bleu en kalfsschnitzel van de kalfsmuis

Kijk nu ook BBQuality TV

Hoe bereid ik kalfsmuis?
BBQuality TV op Youtube