Wij gaan verhuizen!

Dit keer geen tip over vlees of over bereidingen of iets dergelijks maar over onze verhuizing. Zoals jullie op Social Media vast al voorbij hebben zien komen gaat BBQuality verhuizen. We gaan ons “ouderlijk huis” verlaten in Langenboom en op eigen benen staan in Oss.

Zes jaar geleden begonnen Paul en ik BBQuality. Dit deden we de eerste 1,5 jaar parttime naast ons werk erbij. Ik was eigenaar van een Horecaslagerij en deed dit vanuit de slagerij van mijn ouders in Langenboom. Paul werkte toen nog als bedrijfsleider bij een vleesgroothandel.

In juni 2014 ging de webshop voor het eerst live. En de eerste bestellingen druppelden langzaam binnen. We begonnen met 1 à 2 bestellingen per week en waren blij met alles wat er binnen kwam.

Toen duurde het nog 2 dagen voordat een bestelling verzonden werd. Ik had een gedeelte van de voorraad bij mij in Langenboom en Paul bij hem op de zaak. Dus als iemand dan iets bestelde wat in Langenboom op voorraad lag nam ik dat mee naar huis. Paul en ik wonen allebei in Oss in dezelfde wijk. Ik kreeg van hem een sleutel van zijn garage en legde het stuk vlees in de diepvries. Paul nam dit ’s ochtends weer mee, pakte het in de doos en verzond het de dag erna.

Zo ging dat een tijdje door en het werd steeds drukker dat we op een punt kwamen dat er iets moest veranderen. Paul moest steeds vroeger beginnen om alle pakketjes in te pakken voor hij met z’n echte werk begon. En op een gegeven moment ging dat niet langer.

Eind 2015 nam Paul het besluit na 19 jaar afscheid te nemen van zijn werkgever en zich volledig op BBQuality te richten. Heel spannend natuurlijk ook want we hadden berekend dat we zo’n 30 bestelling per week nodig hadden om er net een salaris voor Paul uit te kunnen halen. Dat lukte toen nog maar nauwelijks. (Tijdens Hemelvaart 2020 kregen we op één dag pas bijna 400 bestellingen binnen ;)).

Alleen merkten we vanaf het moment dat Paul zich fulltime op BBQuality kon richten de omzet sneller steeg. En dat ging de jaren erna zo door.

Steeds meer mensen ontdekten het gemak en de kwaliteit van de online slager.

 

Maart 2020.

Het Coronavirus brak uit en er kwam een landelijke lockdown. Waar we al hard groeiden werkte de lockdown echt als een katalysator voor het online bestellen van vlees. Vanaf dat moment gingen de orders echt door het dak. En gelukkig was het niet eenmalig. Ook na de lockdown bleven de nieuwe klanten bestellen. En moesten we alle zeilen bij zetten met extra personeel om iedereen goed te kunnen helpen.

En dit is heel goed gegaan. Zo goed zelfs dat we verder zijn gaan kijken want als dit een voorbode is voor december kunnen we niet blijven zitten in ons huidige pand.

Paul en ik hadden al lang de droom om naar Oss te verhuizen aangezien we er allebei wonen en er voor ons idee ook meer mogelijkheden liggen.

Die droom wordt nu werkelijkheid. In juli tekenden we het contract en in augustus kregen we de sleutels van ons nieuwe pand. Heel gaaf en een bijzonder moment voor ons!

Nu aan de bak natuurlijk. Het nieuwe pand wordt volledig opnieuw ingericht met nieuwe koelingen, werkruimtes en diepvriezen. En dit alles moet al in oktober klaar zijn. Dus er is nog veel werk te verrichten maar dat gaat helemaal goed komen.

We hebben er in ieder geval heel veel zin in en krijgen er heel veel energie van om ermee bezig te zijn.

Natuurlijk gaan er wel wat dingen veranderen zoals het afhalen op locatie. Dit gaat vanwege het bestemmingsplan van de gemeente niet meer. Dus alles wordt vanaf het moment dat we in Oss zitten bezorgd. Maar de veranderingen geven we tegen die tijd allemaal door.

Voor ons is dit een hele spannende maar ook mooie stap. We zijn heel trots dat we na 6 jaar hard werken eindelijk in ons “eigen” pand kunnen gaan zitten. Van 1 a 2 bestellingen per week naar soms wel meer dan 1000 per week. Heel trots, maar we zijn er nog lange niet. Voor ons voelt het echt nog als het begin.

En ons doel is om heel Nederland en België kennis te laten maken met ons lekkere vlees. Laten zien wat echt goed en lekker vlees is. Verantwoord en inspirerend. En hopelijk kunnen we een klein verschil maken om het net wat beter te doen dan onze voorgangers. Wij zijn klaar voor het volgende hoofdstuk en hopelijk gaan jullie met ons mee!

 

Claus en Paul

BBQuality