Taurus kogelbiefstuk recept met Balsamico uiencompote

Taurus tauros beef platter recept | BBQuality

Taurus kogelbiefstuk recept met Balsamico uiencompote

Dit Taurus kogelbiefstuk recept met Balsamico uiencompote is een eenvoudig, maar zeer smakelijk recept dat je ook nog eens snel of tafel zet. 

De Taurus kogelbiefstuk is een heerlijk stukje vlees! Dit prachtige biefstukje wordt gesneden van het vlees van de beesten die stichting Taurus beheert. Deze dieren hebben een vrij leven en grazen over enorme natuurvlaktes en daardoor heeft deze kogelbiefstuk meer smaak en dat proef je terug. Bestel daarom de Taurus kogelbiefstuk en proef het goede leven!

Ingrediëntenlijst:

  • 2 stuks Taurus kogelbiefstuk van 150 gram
  • 3 stuks rode uien
  • 7 eetlepels donkere balsamicoazijn
  • 5 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • gemalen zeezout en peper

Bereiding uiencompote

Vooraf maken we een balsamico uiencompote.

We koken drie gesnipperde rode uien in de balsamicoazijn met de bruine basterdsuiker. We voegen er een snufje zout en peper aan toe. Houd er rekening mee, dat wanneer je azijn kookt er een scherpe geur vanaf komt.
Kook het geheel zachtjes voor 30 minuten, houd het wel in de gaten dat het niet aanbrandt. Mocht het bijna droog koken, dan mag er een scheutje water bij.
Giet vervolgens het vocht af en laat de uitjes, afgedekt in een schaaltje, afkoelen op het aanrecht. We serveren deze er later op kamertemperatuur bij. 

Zorg voor een directe zone in je BBQ. Leg de biefstuk 15 minuten voordat je deze gaat grillen op een snijplank. We grillen de biefstuk mediumrood (50° in de kern). Meten is weten dus zorg voor een goede kerntemperatuurmeter. Het zal ongeveer 3 á 4 minuten per kant duren.

Maal na het grillen zeezout en peper over de biefstuk en snijd deze in plakken. We serveren de Balsamico uitjes er op kamertemperatuur bij.

Smakelijk eten!

Maak je dit Taurus kogelbiefstuk recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.